Hoe video’s versnellen op iPhone en Android

Als je een fan bent van bewerken, en de video’s die je de laatste tijd hebt gemaakt met je smartphone bevatten veel “dode tijd”, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je video’s in slechts een paar seconden te versnellen. Naast versnellen is het ook mogelijk een video te vertragen, waarbij u precies kunt kiezen hoeveel u wilt doen, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Naast apps zijn er ook programma’s voor desktop-pc’s die dezelfde bewerking kunnen uitvoeren. In dit artikel zullen we uitzoeken wat de beste programma’s en toepassingen zijn die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Programma’s om video’s te versnellen

VLC: Als ons doel alleen is om een video te versnellen of te vertragen nadat deze al is opgenomen, kunnen we het gratis programma VLC gebruiken, dat beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Met dit programma kunt u de video echter alleen in een aangepaste snelheid bekijken en niet opslaan. VCL leest elk formaat. Eenmaal geïnstalleerd op uw systeem, kunt u het gebruiken om de gewenste video af te spelen zonder u zorgen te maken over het formaat, want VLC leest alles. Terwijl de video wordt afgespeeld, klikt u op het menu Afspelen en vervolgens op het item “Snelheid” om een menu te zien verschijnen met een reeks items met betrekking tot de afspeelsnelheid.

VideoPAD: is een ander programma voor het versnellen van video’s dat, in tegenstelling tot VCL, u ook in staat stelt de bewerkte video op te slaan, zodat u deze later op elk medium kunt bekijken zonder deze eerst te bewerken. Dit programma is gratis en kent geen beperkingen voor privé-gebruik. Bovendien heeft het een enorm aantal effecten en aanpassingen die kunnen worden toegepast, veel meer dan de klassieke Movie Maker uit het verleden. VideoPAD is niet alleen beschikbaar voor Windows, maar ook voor Mac OS X, iPhone, iPad, Android en Kindle. Er is ook een versie voor smartphones en tablets.

Filmora Video Editor: dit programma kan gebruikers helpen professioneel ogende video’s te maken. Het stelt gebruikers in staat om video’s naar wens te versnellen of te vertragen. Bovendien biedt het meer dan 300 effecten om video’s aan te passen en ze er indrukwekkend uit te laten zien met filters, overlays, overgangen, titels en geanimeerde afbeeldingen. Als u eenmaal een beetje tijd en ervaring hebt opgedaan met de vele functies, zult u het meeste uit deze toepassing halen.

Apps om video’s te versnellen

In de App Store en Google Play zijn er veel bewerkingssoftware die u kunt gebruiken om uw video’s te versnellen en professioneel ogende inhoud te maken met veel speciale effecten zoals slow motion, stop motion en nog veel meer. Sommige daarvan zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, terwijl andere zoveel functies hebben dat zij niet opkunnen tegen de desktop-software die door professionele videomakers wordt gebruikt. Laten we eens kijken naar een aantal van de populairste apps voor Android en iPhone.

Apps om video op Android te versnellen

PowerDirector: Een van de beste manieren om video op Android te versnellen is PowerDirector, een app met een zeer intuïtieve interface en veel bewerkingsfuncties. Het kan gratis worden gedownload en gebruikt, maar sommige elementen kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd via in-app aankopen. Het kan gratis worden gedownload en gebruikt, maar sommige elementen kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd via een in-app-aankoop. In de gratis versie wordt een logo op de geproduceerde video’s aangebracht, maar om dit logo te verwijderen moet u een in-app-aankoop van 5,99 euro doen.

Hyper Timelapse: een van de belangrijkste functies van deze software is de mogelijkheid om op normale snelheid op te nemen met een camcorder en het eenvoudig delen van video’s op verschillende sites, evenals een zeer professioneel ogende interface waardoor het door alle Android-gebruikers kan worden gebruikt.

Cyberlink ActionDirector: nog een zeer uitgebreide video-editor van Cyberlink. Het is een vereenvoudigd alternatief voor PowerDirector, met een paar minder functies, maar is veel intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken voor beginnende gebruikers. U kunt het gratis downloaden, maar het geeft watermerken aan de video’s die het genereert en staat geen Full HD export toe. Om alle beperkingen op te heffen, moet je de volledige versie van de app kopen voor €4,59.

KineMaster: Dit is een van de beste videobewerkingsapps die op Android verkrijgbaar zijn. Hiermee kunt u video’s knippen, montages maken met foto’s en muziek, filters toepassen op video’s op uw apparaat en nog veel meer. Je kunt het gratis downloaden, maar in de gratis versie worden je video’s van een watermerk voorzien, zodat je niet alle filters kunt gebruiken. Om alle functies te kunnen gebruiken, moet u een abonnement nemen voor €3,56/maand of €28,46/jaar, of u kunt de effecten en tools die u wilt afzonderlijk aanschaffen.

Magisto Video Editor &; Maker: deze app heeft een aantal echt innovatieve functies in vergelijking met de gemiddelde. In slechts 15 seconden kunt u uw video’s bewerken, versnellen en delen op uw Android-toestel.

App om video op iPhone te versnellen

iMovie: dit is het videobewerkingsprogramma dat “standaard” wordt meegeleverd op iPhone, iPad en Mac. Met deze tool kun je niet alleen je video’s bewerken met intuïtieve multi-touch gebaren, maar dankzij de integratie met iCloud kun je je projecten ook eenvoudig synchroniseren op al je Apple apparaten. Ik wil u eraan herinneren dat iMovie ook beschikbaar is als gratis computertoepassing, exclusief voor macOS.

Slo Mo Video: een andere app waarmee u video’s met minimale inspanning kunt versnellen, is Slo Mo Video. Dit is een gedeeltelijk gratis oplossing die alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten. Deze app biedt de gebruiker alleen de hulpmiddelen die nodig zijn om video’s te vertragen en/of te versnellen, maar is zeer eenvoudig te gebruiken omdat alleen deze functie kan worden gebruikt. Om toegang te krijgen tot de andere tools die de app biedt, moet je het volledige pakket kopen, waarmee je de tijdlijn kunt beheren en video’s tot 200% kunt versnellen. Dit kost €3,49.

Video Booth: de belangrijkste functie van deze app is ondersteuning voor AirPlay. Het heeft ook een aantrekkelijke en intuïtieve interface die het gemakkelijk maakt om onze video’s te delen op Facebook, via e-mail en zelfs op YouTube. U kunt kiezen uit zeven video-effecten, zodat u de meest geschikte voor uw project kunt kiezen.

Givit Video Editor: deze andere app is erg handig als u iOS-systemen hebt en een videobestand wilt versnellen. Het heeft geen beperkingen op zijn functies. Givit Video Editor biedt u de mogelijkheid om uw video’s rechtstreeks vanuit de camerarol te bewerken, waardoor u kostbare tijd bespaart.

TiltShift Video: de belangrijkste functie van deze app is de mogelijkheid om de snelheid van een video te wijzigen en tegelijkertijd time lapse of slow motion te simuleren.

App beschikbaar voor zowel Android- als iOS-systemen

Videoshop: dit is een eenvoudig te gebruiken en feature-rijke app. Dit programma kan worden gedownload op zowel Android als iOS en Windows 10 Mobile. De Videoshop-versie voor Android-apparaten is gratis met functies die via in-app-aankopen kunnen worden ontgrendeld, terwijl je op iOS en Windows 10 Mobile tussen €1,29 en €2,99 moet betalen om de volledige versie van de app direct te downloaden.

Adobe Premiere Clip: dit is de naam die is gegeven aan de mobiele versie van Adobe Premiere, een van de populairste videobewerkingssoftware die beschikbaar is op Windows-pc en Mac. Het is niet de gemakkelijkste app om te gebruiken vanwege het grote aantal tools, maar met een beetje geduld krijgt u de verschillende beschikbare functies wel onder de knie.

Kort: deze app is heel eenvoudig en prettig in het gebruik. Het is een gratis oplossing van GoPro. Met Quik kunt u niet alleen eenvoudig de snelheid van uw video’s wijzigen, maar ook meer dan twintig stijlen met overgangen en effecten toepassen in slechts een paar klikken.

Hoe versnelt u video’s op YouTube

U kunt het afspelen van een video versnellen of vertragen terwijl u deze online bekijkt. Deze functie kan zeer nuttig zijn als u video’s in de oorspronkelijke taal bekijkt, omdat u bepaalde inhoud beter kunt begrijpen door de spraak te vertragen. Het enige wat u hoeft te doen is een video te openen en op instellingen te klikken. Vanaf dat moment hoeft u alleen nog maar de afspeelsnelheid te kiezen en deze te selecteren. Uiteraard is de standaardkeuze “Normaal”, maar dat weerhoudt ons er niet van dit te veranderen.

In dit artikel hebben we wat meer inzicht gekregen in hoe de wereld van video en snelheid werkt. Om opvallende videoclips te maken, moet je soms gewoon met snelheid spelen. Als dat nog niet genoeg is, kunt u ook stopmomenten in de video opnemen en deze aanvullen met passende effecten en muziek. Op die manier zullen we een basiskennis verwerven over hoe je een professionele video-editor wordt. Onze kennis kan worden gebruikt om evenementen bekend te maken of een merk te promoten.