Slimme woning

Smart home is een term die verwijst naar moderne woningen met toestellen, verlichting en / of elektronische apparaten die op afstand kunnen worden bediend door de eigenaar, vaak via een mobiele app. Slimme apparaten voor thuisgebruik kunnen ook in combinatie met andere apparaten in huis werken en informatie doorgeven aan andere slimme apparaten.

Slimme apparaten voor thuisgebruik kunnen apparaten zijn zoals koelkasten, wasmachines, drogers en broodroosterovens, maar ook verwarmings- en airconditioningunits en verlichtingsapparaten. Enkele voorbeelden van slimme elektronische apparaten voor thuisgebruik zijn audio- en video-entertainmentsystemen, camera- en beveiligingssystemen en computers, laptops en andere mobiele elektronische apparaten.

Smart Home-voordelen en voorbeelden

De aantrekkingskracht van het slimme huis is dat het eigenaars in staat stelt delen van het huis op afstand te bedienen en tijdschema’s te configureren voor slimme apparaten voor thuisgebruik om de kosten te helpen beheersen en energiezuiniger te zijn (dwz groene huizen) terwijl het extra gemak en potentiële tijd biedt. besparingen.

Hoewel de opkomende smart home-markt nog veel ruimte biedt voor groei, zijn voorbeelden van smart home-technologie die momenteel op de markt zijn onder meer internet-enabled en gecontroleerde koelkasten, slimme thermostaten zoals de Nest-thermostaat, slimme lampen met aanwezigheidssensoren en slimme deursloten en beveiligingssystemen. De meeste van deze slimme apparaten voor thuisgebruik bevatten nu een mobiele app om ze via een smartphone of tablet te beheren.