Hoeveel apparaten kunnen worden gekoppeld met DAZN

Op het DAZN streamingplatform kunnen tot zes verschillende apparaten aan één worden gekoppeld. Het aantal apparaten dat gelijktijdig kan kijken op DAZN is twee.

We zijn in die tijd van het jaar dat meer en meer sportfans beginnen uit te vinden hoe ze de Major Leagues kunnen volgen. En terwijl degenen die al DAZN-klant zijn al genoeg details weten over hoe het werkt, hebben degenen die zich voorbereiden op een abonnement op de Serie A TIM 2021-2022 misschien meer dan een paar twijfels.

Het is normaal om onduidelijk te zijn over een aantal details van een bepaalde dienst bij de overstap van het ene platform naar het andere, en daarom nemen we een kijkje op een van de belangrijkste kwesties in de aanloop naar de herstart van het Italiaanse voetbalseizoen, die niet ver weg meer is: de bal zal over iets meer dan een maand op de penaltystip liggen voor de Serie A TIM 2021-2022, met DAZN die alle 380 geplande wedstrijden uitzendt nadat het de rechten van de Lega Serie A voor het hele pakket heeft gekocht. Dus hoeveel apparaten kunnen geassocieerd worden met DAZN? En hoeveel van deze apparaten kunnen tegelijkertijd live-uitzendingen bekijken?

Hoeveel apparaten kun je koppelen met DAZN?

Het streamingplatform is heel duidelijk op zijn ondersteuningspagina’s, en op de vraag hoeveel apparaten kunnen worden gekoppeld met DAZN antwoordt het ondubbelzinnig: aan één account kunnen maximaal 6 verschillende apparaten worden gekoppeld, waaronder apparaten die compatibel zijn met de apps van het platform. Dat is veel.

Een van de voordelen van DAZN is de totale kijkflexibiliteit: ondersteunde apparaten zijn onder meer smart-tv’s met Android, Tizen, Web OS maar ook HiSense smart-tv’s, vervolgens settopboxen waaronder Apple TV en TIM Box, streamingsticks zoals Amazons Fire TV Stick of Google Chromecast, Android-, iOS- en Amazon-smartphones en -tablets via hun respectieve apps, pc’s en gameconsoles waaronder natuurlijk Xbox en PlayStation.

Hoeveel apparaten voor gelijktijdige weergave op DAZN?

Dit is een van de meest geliefde onderwerpen voor degenen die een abonnement op DAZN hebben of dit binnenkort gaan doen. DAZN staat geen gelijktijdige weergave toe van alle zes apparaten waarmee je toegang hebt tot een account, maar het doet het beter dan de meeste van de concurrentie.

De apparaten die gelijktijdig kunnen kijken op DAZN zijn er in feite twee, die dan tegelijkertijd kunnen genieten van live content, een mogelijkheid die heel handig is in grote gezinnen of wanneer er meer dan één interessant live-evenement is.

Het kan soms gebeuren dat je toegang krijgt tot de applicatie en je je op dat moment realiseert dat je de “stoelen” op de eerste rij die beschikbaar zijn, hebt gevuld. Je moet dus een apparaat loskoppelen, en het wordt belangrijk om het verschil te begrijpen tussen Afsluiten en de app sluiten: het sluiten van de app sluit de toepassing niet af, maar de knop Afsluiten koppelt het apparaat los van de account en dan moet je de volgende keer dat je inlogt opnieuw je inloggegevens invoeren, en dit is de juiste knop om snel een slot vrij te maken voor het bekijken van inhoud.