Hoe je iPhone te updaten en erachter te komen welke versie van iOS

Hier is een snelle gids voor twee zeer eenvoudige taken, maar die een uitdaging kunnen zijn voor degenen die niet erg vertrouwd zijn met iPhones

Het achterhalen van welke versie van iOS is geïnstalleerd op uw iPhone kan triviaal worden gemotiveerd door nieuwsgierigheid, Of het kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld een iPhone hebt die meer dan een paar jaar oud is – wat waarschijnlijk is als je hem een paar jaar na het debuut hebt gekocht – en je wilt weten met welke versie van iOS je opgescheept zit.

Het upgraden van je iPhone naar de nieuwste versie van iOS houdt in dat je stappen uitvoert die iedereen kan doen, maar je moet ze wel doen als je even tijd hebt. De stappen zelf zijn snel, maar het downloaden van het besturingssysteem is dat niet, omdat nieuwe systemen over het algemeen veel wegen – meestal meer dan een gigabyte – zodat het meer dan een uur kan duren, zelfs als je een zeer snelle Wi-Fi-verbinding hebt, voordat de iPhone het nieuwe besturingssysteem heeft gedownload en geïnstalleerd. Met andere woorden, het is niet ingewikkeld, maar je moet wel geduld hebben en over een goede internetverbinding beschikken – niet van een andere smartphone, anders zou je wel eens zonder ‘gig’ kunnen komen te zitten.

Hoe kom je achter je iOS-versie

De stappen om achter je iOS-versie te komen zijn op zijn zachtst gezegd snel en eenvoudig. Je hoeft alleen maar de instellingen van je iPhone te openen, naar Algemeen te scrollen, dit te selecteren en vervolgens op Info te tikken: het getal rechts van Softwareversie geeft aan welke versie van iOS je hebt geïnstalleerd.

Om een idee te krijgen: Apple is maandag begonnen met de wereldwijde uitrol van iOS 15, en wel voor iPhones variërend van het 6s-model tot de nieuwste exemplaren. Dus iedereen die in het bezit is van een iPhone 6s of nieuwer met een andere versie van iOS dan 15 kan zijn iPhone updaten naar de nieuwste distributie. Hoe?

Hoe werkt u uw iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie

Om uw iPhone bij te werken naar de nieuwste iOS-versie, moet u het gedeelte Algemeen openen in de instellingen en vervolgens op Software-update tikken. Vanaf hier kunt u beginnen met het downloaden van het nieuwste besturingssysteem en de telefoon zelf zal vervolgens instructies geven over hoe verder te gaan met de installatie.

Als u de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd, ziet u gewoon iOS is bijgewerkt, dezelfde formulering die verschijnt als u op de hoogte bent van een nieuwere versie van iOS dan de versie die u hebt geïnstalleerd, maar de telefoon geeft deze niet weer: in dit geval behoort de iPhone hoogstwaarschijnlijk tot de versies die Apple niet meer bijwerkt omdat ze oud zijn.

Automatisch bijwerken

Vanuit hetzelfde submenu Software-update kunt u ook de automatische functie instellen waarbij de update ’s nachts automatisch wordt geïnstalleerd wanneer de iPhone detecteert dat er een nieuwere update beschikbaar is.

U kunt beslissen of u iOS automatisch nieuwe updates wilt laten downloaden (wanneer de iPhone met Wi-Fi is verbonden) en/of deze ’s nachts zelf wilt installeren wanneer de iPhone wordt opgeladen: maximale automatisering wordt bereikt door beide items te selecteren.