WhatsApp, de truc om erachter te komen met wie je het meest chat

Op WhatsApp kun je erachter komen met welke persoon of vriendengroep je het meest chat. Dit is hoe

WhatsApp heeft geheimen. Het klinkt misschien vreemd, maar zelfs ’s werelds populairste app heeft verborgen hoekjes die maar weinig mensen kennen en gebruiken. Er zijn bepaalde functies of instellingen waar niemand ten volle gebruik van maakt, deels uit onachtzaamheid en deels uit onwetendheid. Een van deze functies is echter zeer nuttig, vooral als het gaat om uit te vinden met wie we het meest chatten op WhatsApp.

Dit lijkt misschien een triviaal stukje informatie, maar het is eigenlijk heel belangrijk voor het beheren van je privéleven. Als we het grootste deel van onze tijd op WhatsApp doorbrengen, kunnen we zien met wie we de hoogtepunten van onze dag delen. Maar dat niet alleen. We kunnen ook zien om wie we echt geven (of het nu onze vriend of onze partner is). Om deze informatie te verkrijgen, hoeft u geen verborgen functies te ontgrendelen, maar gebruikt u alleen de hulpmiddelen die de toepassing biedt op de juiste manier. Zo kom je erachter met wie je het meest chat op WhatsApp.

WhatsApp, hoe kom je erachter met wie je het meest praat

Met wie chatten we het meest op WhatsApp? Onze vriend? Of met een groep klasgenoten? Wie zijn de mensen met wie we de meeste tijd doorbrengen? Al deze vragen kunnen worden beantwoord door een eenvoudige WhatsApp-instelling te controleren. Om erachter te komen met wie we het meest praten op WhatsApp, moeten we naar ons profiel gaan, klikken op Instellingen, vervolgens op “Gegevensgebruik en opslag” en ten slotte op “Gegevensgebruik”. Er wordt een scherm geopend met een lijst van alle gebruikers met wie wij de meeste afbeeldingen, video’s en tekst hebben uitgewisseld. Deze “rangschikking” geeft ons een vrij duidelijk idee met welke mensen we de meeste gesprekken voeren op WhatsApp gedurende de dag. De “rangschikking” kan vertekend zijn door het sturen van een paar video’s in hoge resolutie naar familieleden, maar over het algemeen klopt het wel. De procedure is dezelfde op zowel Android als iOS.

De truc om erachter te komen met wie je het meest praat op WhatsApp (alleen Android)

Android-gebruikers hebben ook een andere manier om erachter te komen met wie ze het meest chatten op WhatsApp. Meld je gewoon aan bij je account, klik op Instellingen, dan Chats, Chatgeschiedenis en tenslotte Chat exporteren. De drie gesprekken (één-op-één en groep) die we terugvinden onder het label “Vaak gecontacteerd” zijn de gesprekken die we de laatste weken het meest hebben gevoerd.