Galaxy A71 klaar voor debuut: topfuncties en 5G

Samsung lanceert een nieuwe versie van de Galaxy A71. Het heeft een 5G-modem en de Exynos 980-chipset aan boord. Hier zijn de functies en de prijs

De Samsung Galaxy A71, die drie maanden geleden werd onthuld, zal eindelijk beschikbaar zijn in een 5G-versie. De nieuwe variant van de premium mid-range telefoon van de Zuid-Koreaanse gigant zal binnenkort in China en de VS worden gelanceerd. De specificaties van de nieuwe Galaxy A71 werden onthuld op de website van de Chinese certificeringsinstantie TENAA, waar de telefoon verscheen met het modelnummer SM-A7160.

De Galaxy A71 heeft al veel succes gehad als mid-range smartphone, een succes dat herhaald zou kunnen worden met de meer hardware-avanced versie die compatibel is met 5G-netwerken. De nieuwe versie van de smartphone is voorzien van een Exynos-processor en niet de Snapdragon 730G die in de ‘gladde’ versie te vinden is. Het andere verschil betreft het RAM-geheugen, dat is verhoogd tot 8 GB om de grotere kracht van de processor beter te kunnen beheren. De prijs zal waarschijnlijk niet gelijk zijn aan die van de versie zonder 5G, die voor ongeveer 350 euro verkrijgbaar is.

Galaxy A71 5G: technische specificaties

De “nieuwe” Galaxy A71 heeft een Exynos 980-processor en een geïntegreerde 5G-modem onder de motorkap. Het scherm is een 6,7-inch Super AMOLED Infinity-O scherm met Full HD+ resolutie, 8GB RAM, 128GB interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar via een MicroSD-kaartsleuf. Het cameracompartiment is zeer respectabel met een viervoudige achtercamera-configuratie bestaande uit een 64-megapixel hoofdsensor, een 12-megapixel groothoeklens, een 5-megapixel macrolens en een 5-megapixel dieptesensor. De 32-megapixel frontcamera.

De Galaxy A71 beschikt ook over een vingerafdruklezer onder het display, Wi-Fi ac en Bluetooth 5.0-connectiviteit, een USB type C-poort en de klassieke 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. De batterij van de Galaxy A71 is 4.370 mAh met 25W snelladen.

Galaxy A71: prijs en releasedatum

Samsung’s nieuwe middenklasse telefoon moet nog officieel worden gelanceerd. De Galaxy A71 zal eerst in China en daarna in de VS verkrijgbaar zijn. Er is nog geen nieuws over de Europese lancering. De prijs is nog niet bekend. De vorige versie, de Galaxy A71 met Snapdragon 730G-chipset, kostte ongeveer 350 euro.