Galaxy M51, de voordelige smartphone met superbatterij is gearriveerd: hoeveel kost hij

De Galaxy M51 is op de Duitse website van Samsung te pre-orderen. Meeste functies en prijs van de smartphone bevestigd

We hebben het er al een aantal weken over en nu is de bevestiging er: Samsung heeft de Galaxy M51 (bijna) officieel aangekondigd. Officiële voorbestellingen zijn nu geopend in Duitsland, met een geschatte verzenddatum van 11 september. Het duurt dus niet lang meer voordat het toestel wordt onthuld (hoogstwaarschijnlijk in een persbericht) en op de markt wordt gebracht.

Het openen van de voorbestellingen heeft het ook mogelijk gemaakt een fundamenteel aspect te verduidelijken: de technische specificaties. De meeste functies zijn nu bekend: de Galaxy M51 zal een 7000mAh superbatterij hebben die minstens een paar dagen meegaat en vier achtercamera’s, waaronder een 64-megapixel hoofdsensor. De hardware-architectuur zal gebaseerd zijn op de Snapdragon 730G-chipset, die garant staat voor goede prestaties en geoptimaliseerd is voor gaming. De prijs van de smartphone is ook onthuld: de Galaxy M51 gaat 360 euro kosten.

Galaxy M51, het gegevensblad

Een gegevensblad waarvan we al veel wisten en dat nu zo goed als officieel is. De basis van de Galaxy M51 zal de Snapdragon 730G zijn, een mid-range processor die goede prestaties garandeert. De Galaxy M51 wordt geleverd met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag, uitbreidbaar via microSD. Het scherm wordt 6,7 inch met FullHD+ resolutie. Het ontwerp wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een inkeping bovenaan in het midden van het scherm.

Samsung heeft voor zijn middenklasse-model ook een zeer interessant foto-compartiment gekozen. Er zijn vier fotosensoren aan de achterzijde: een 64-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel groothoekcamera en twee 5-megapixel sensoren voor macro-opnamen en het vastleggen van scherptediepte-informatie. De frontcamera is 32 megapixels.

De batterij blijft het meest interessante kenmerk van het toestel: deze is 7000mAh groot en biedt een batterijduur van meer dan een dag. Opladen is 25W en duurt een paar uur. De vingerafdruklezer bevindt zich aan de zijkant van het toestel.

Galaxy M51 Releasedatum en Prijs

Op de pre-order pagina staat 11 september als de Galaxy M51 verzenddatum. Dit betekent dat er minder dan twee weken zijn tot de officiële lancering van het toestel. De prijs van de goedkope smartphone wordt ook getoond: 360 euro. Er zijn twee kleuren beschikbaar: zwart en wit.