Alle Amazon betaalmethoden

Een van de aspecten die Amazon beroemd heeft gemaakt is de kwaliteit van de service die aan de gebruikers wordt geboden, in feite kunt u door op de e-commerce te kopen profiteren van een vereenvoudigd systeem voor online winkelen, om snel een bestelling te plaatsen, snel en gemakkelijk de goederen in een mum van tijd te ontvangen. Een van de meest populaire diensten is de mogelijkheid om op verschillende manieren op Amazon te betalen, waarbij u de manier kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past, met veel verschillende opties en nieuwe oplossingen die altijd beschikbaar zijn. In deze gids hebben we alle betaalmethoden van Amazon geanalyseerd om erachter te komen welke hulpmiddelen het Amerikaanse bedrijf biedt om uw bestelling te betalen en uw aankoop af te ronden.

Amazon: de beschikbare betaalopties

In de afgelopen jaren zijn de betalingen op Amazon steeds gevarieerder geworden, met veel opties om uit te kiezen om aan elke persoonlijke behoefte te voldoen. Vandaag kunt u betalen met krediet-, debet- en prepaidkaarten, debet en zelfs financiering via de nieuwe afbetalingsfaciliteit, om nog maar te zwijgen van opties zoals waardebonnen en cadeaubonnen. Natuurlijk zijn er ook methoden die niet worden geaccepteerd, hoewel dit er maar heel weinig zijn, maar hier zijn alle beschikbare betaalopties van Amazon.

Credit, Debet en Prepaid Cards

De beste manier om een aankoop op de Amerikaanse e-commercesite te voltooien is ongetwijfeld om op Amazon met een creditcard te betalen, omdat dit de snelste en meest praktische methode is. U kunt ook alle grote debetkaarten gebruiken, of verschillende prepaid kaarten. Wij accepteren kaarten die zijn aangesloten op de internationale circuits Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express, CartaSi en Maestro, maar alleen als deze in het buitenland zijn uitgegeven.

Op dezelfde manier kunt u ook gebruik maken van Postepay prepaid kaarten die zijn uitgegeven door de Italiaanse posterijen, de oplaadbare kaart van Hype, inclusief PayPal prepaid kaarten als deze zijn aangesloten op de circuits van MasterCard of Visa, of Skrill- of Paysafe-kaarten die zijn aangesloten op het betalingscircuit van MasterCard. Betalen met uw creditcard op Amazon is heel eenvoudig, omdat u zowel uw kaartgegevens in uw account kunt opslaan als elke keer informatie kunt invoeren volgens uw voorkeuren, met vermelding van de kaarthouder, het kaart-ID-nummer, de vervaldatum en de CVV-beveiligingscode (Card Validation Value).

In uw Amazon-account kunt u alle kaarten beheren die u hebt geregistreerd, bijvoorbeeld door verlopen kaarten te verwijderen, nieuwe kaarten toe te voegen of de informatie op de kaarten te wijzigen, het enige wat u hoeft te doen is naar uw profiel gaan, de optie Account en lijsten selecteren en Uw betalingen kiezen. Telkens wanneer een nieuwe kaart wordt opgeslagen, wordt een valideringsoperatie uitgevoerd, waarbij een symbolische betaling van enkele centen wordt toegestaan om te controleren of de kaart echt is en werkt. Er worden echter geen extra kosten in rekening gebracht, waarna u er elke aankoop snel en gemakkelijk mee kunt afronden.

SEPA Bank Account Debit

Als alternatief voor creditcards kunt u bij Amazon-betalingen ook kiezen voor SEPA Bank Account Debit, dat beschikbaar is in alle Europese landen, zoals Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Deze oplossing wordt alleen aangeboden in euro’s, met een automatische afschrijving van uw bankrekening op het moment dat het pakket wordt verzonden. Het is echter niet in alle omstandigheden mogelijk om het debet te gebruiken, aangezien het niet geldig is voor Amazon Prime-abonnees, op sommige artikelen die alleen beschikbaar zijn met creditcardbetaling en op digitale producten zoals eBooks, apps, cadeaubonnen en softwaredownloads.

Om SEPA-debet te gebruiken, kunt u uw bankgegevens opslaan in uw Amazon-account, zodat de informatie niet elke keer hoeft te worden ingevoerd wanneer u een aankoop doet, hoewel het belangrijk is om te controleren of de gegevens worden bijgewerkt als er wijzigingen of accountoverdrachten zijn. Om deze betaalmethode te gebruiken moet u een bestelling plaatsen, dan bij betalen kiezen voor Betaling, klikken op Bankrekening toevoegen en de gegevens van de rekeninghouder, IBAN en BIC/SWIFT code invoeren. Als er problemen zijn, kunt u uw geld terugvragen door contact op te nemen met uw bank, die 13 maanden de tijd heeft om aangifte te doen van een debitering zonder uw toestemming.

Virtuele creditcard

De laatste jaren zijn sommige banken en betalingsinstellingen begonnen met het aanbieden van virtuele creditcards, d.w.z. kaarten zonder fysieke achterkant die tijdelijk beschikbaar zijn om met meer veiligheid online te betalen. Deze digitale kaarten zijn ook geldig op Amazon, als ze in de circuits worden gestoken die door de Amerikaanse maatschappij worden aanvaard, zoals Visa of MasterCard. Om ze te gebruiken, hoeft u alleen maar de virtuele kaart aan te maken en vervolgens de codes van het bedrijf in te voeren alsof het een echte betaalkaart is, zodat u niet uw belangrijkste creditcardgegevens hoeft in te voeren.

Cash met opwaarderen bij afrekenen

Een alternatieve service voor betalen op Amazon is opwaarderen bij afrekenen, een optie waarmee u het saldo van uw Amazon-account kunt opwaarderen met contant geld. In dat geval moet u herladen bij een van de verkooppunten die een overeenkomst hebben met de e-commerce, waaronder bars, wedwinkels, tabakswinkels en krantenkiosken SisalPay en Punto LIS, waarna u een Amazon herlaadcode moet aanvragen, de streepjescode moet tonen of uw telefoonnummer moet opgeven. Tot slot kunt u een bedrag tussen €5 en €500 kiezen, contant betalen en het tegoed gebruiken om uw Amazon-aankopen zonder creditcard te doen.

De streepjescode kan worden verkregen via uw Amazon-account in het portaal of via de app voor mobiele apparaten, zodat de winkelier deze kan scannen om uw account te identificeren. Anders kan de transactie worden gedaan via uw telefoonnummer, maar deze methode is alleen beschikbaar bij SisalPay-winkeliers, waarbij het proces wordt afgesloten door uw mobiele nummer te bevestigen. Amazon-cadeaucodes kunnen ook in de detailhandel worden gekocht, met coupures van € 10, € 25, € 50 en € 100, waarbij de detailhandelaar een bon afgeeft met een code die moet worden gebruikt om de online betaling in e-commerce te voltooien.

PayPal

Het is helaas niet mogelijk om op Amazon met PayPal te betalen, omdat het niet is toegestaan om de applicatie te koppelen aan de website met behulp van uw e-mailadres voor betalingen. U kunt echter het saldo van uw PayPal-rekening gebruiken om een daaraan gekoppelde prepaidkaart op te waarderen, mits deze geschikt is voor Visa of MasterCard, en vervolgens de betaling op Amazon afronden met de kaart. Natuurlijk duurt het overmaken van geld een paar werkdagen, dus het is belangrijk om de kaart op te waarderen voordat u online koopt om er zeker van te zijn dat het tegoed is toegevoegd.

Betaling in termijnen

Sinds kort omvatten de mogelijkheden om op Amazon te betalen betaling in termijnen, een oplossing die alleen geldt voor artikelen waarbij deze betaalmethode is aangegeven. De faciliteit op afbetaling wordt verstrekt door CreditLine van Cofidis en is beschikbaar voor bedragen tussen 100 en 1.500 euro. Om van deze methode van betaling in termijnen te kunnen profiteren, is het noodzakelijk de kredietbeoordeling te doorlopen, de aanvraag online in te dienen en te wachten op de goedkeuring of afwijzing van het verzoek.

Het gaat met name om een kredietlijn die door Cofidis wordt toegekend zonder enige tussenkomst van Amazon, waarna u artikelen op de e-commercesite kunt kopen en kunt kiezen voor deze optie van terugbetaling in termijnen. De terugbetaling van het bedrag kan tot 24 maanden gebeuren, via de betaling van maandelijkse termijnen die automatisch van uw zichtrekening worden afgeschreven, en u kunt deze optie ook gebruiken voor andere aankopen tot een maximumbedrag van 1.500 euro. Om de kredietlijn te activeren moet u bepaalde documenten voorleggen, waaronder uw gezondheidskaart, de Iban van uw rekening en een geldig identiteitsbewijs, zoals een rijbewijs, identiteitskaart of paspoort.

Met de financiering van de CreditLine van Cofidis kunt u een reeks producten op Amazon kopen, maar digitale artikelen en diensten zoals Kindle eBooks, apps en downloads van video’s, muziek en games, de aankoop van cadeaubonnen, voorverkoopartikelen en voedingsproducten zijn uitgesloten van deze betaalmethode. Het terugbetalingsplan begint een of twee maanden na de datum van verzending van het artikel, waarbij bijvoorbeeld de eerste termijn op 1 februari in rekening wordt gebracht voor goederen die op 6 januari zijn geleverd, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de datum van de laatste verzending door Amazon.

Amazon-betalingsmethoden niet geaccepteerd

Het is duidelijk dat niet alle betalingsmogelijkheden zijn toegestaan op de Amerikaanse e-commercesite, hoewel er veel geaccepteerde methoden zijn, en het is niet mogelijk om op Amazon te betalen onder rembours. Deze methode wordt vooral gebruikt door mensen die online winkels niet vertrouwen, bijvoorbeeld omdat het de eerste keer is dat zij van een website kopen die zij niet kennen, of door mensen die niet gewend zijn om op internet te kopen, dus in de meeste gevallen stoort het hen niet bijzonder. Onder rembours is een onpraktisch, duurder en inefficiënt systeem, aangezien u op het moment van levering aanwezig moet zijn om de betaling met de koerier af te rekenen.

Betalen op Amazon met PayPal is ook niet toegestaan, aangezien noch PayPal- noch Skrill-rekeningen rechtstreeks kunnen worden gebruikt, maar alleen de daaraan gekoppelde MasterCard-kaarten. Betalingen per cheque, postwissel, overschrijving of bankoverschrijving worden evenmin aanvaard. Wie online op de portaalsite wil kopen, moet dus noodzakelijkerwijs een kredietkaart, een debetkaart of een prepaidkaart gebruiken, of een SEPA-incasso of een kaart die gekoppeld is aan PayPal of Skrill, anders is het mogelijk een financiering aan te vragen bij Cofidis CreditLine voor bestellingen op afbetaling die geschikt zijn voor deze betaaloptie.