Hoe WhatsApp gebruiken op twee nummers met dezelfde telefoon

Om twee WhatsApp-accounts op dezelfde smartphone te hebben, moet je apps installeren waarmee je WhatsApp kunt klonen. Dit is hoe

Smartphones met twee SIM-kaarten worden steeds populairder. Dit is een zeer nuttige functie, vooral voor degenen die een privé-nummer hebben en een nummer dat uitsluitend voor het werk is bestemd. Je kunt de instellingen op je smartphone gebruiken om te beslissen welke simkaart je wilt gebruiken voor bellen, sms’en en internetten.

Eén ding kun je niet doen: twee WhatsApp-accounts hebben op dezelfde smartphone. De berichtentoepassing staat niet toe dat je twee profielen tegelijk hebt. Tijdens het registratieproces moet je kiezen welk nummer je wilt gebruiken voor je WhatsApp-profiel. Hoe gebruik je twee WhatsApp-accounts op dezelfde smartphone? Er bestaan applicaties voor Android- en iOS-smartphones waarmee je applicaties kunt dupliceren en twee verschillende profielen tegelijk kunt gebruiken. De laatste tijd hebben veel fabrikanten deze functie rechtstreeks in de Android-smartphonesoftware geïntegreerd en kunnen gebruikers twee WhatsApp-accounts gebruiken op hetzelfde toestel, maar dat is niet altijd mogelijk.

Hoe twee WhatsApp-accounts op je Android-smartphone

Als je een Android-smartphone hebt, is het maken van een tweede WhatsApp-profiel heel eenvoudig: installeer gewoon een app die de messaging-applicatie kloont. Er zijn er veel in de Google Play Store die dit doen, maar wij raden er twee aan: Parallel Space en Dual Space – Multiple Accounts &; App Cloner.

De twee applicaties werken op een vergelijkbare manier: ze creëren een virtuele ruimte in de smartphone waarin je elke applicatie kunt installeren. Nadat WhatsApp is geïnstalleerd in de virtuele ruimte en een tweede account is aangemaakt, verschijnt een tweede pictogram op uw startscherm dat verschilt van het hoofdpictogram door de naam die aan de toepassing is gegeven (bv. “WhatsApp 2”). Overschakelen van het ene WhatsApp-profiel naar het andere is heel eenvoudig en ongecompliceerd, het enige nadeel is dat het batterijverbruik aanzienlijk toeneemt. Naast de twee WhatsApp-profielen moet de smartphone ook de virtuele ruimte beheren die wordt gecreëerd door Parallel Space of Dual Space – Multiple Accounts & App Cloner.

In sommige gevallen hebben de apps root-machtigingen nodig om te kunnen werken. Als je je apparaat niet kunt ontgrendelen, raden we je aan het op te geven en een tweede smartphone te kopen om WhatsApp te installeren.

Hoe krijg je twee WhatsApp-accounts op de iPhone

Op de iPhone is het probleem veel gecompliceerder en betreft het slechts drie modellen, de enige met een tweede simslot (eigenlijk een eSIM): iPhone Xs, iPhone Xs Max, en iPhone Xr. Ondanks de aanwezigheid van een eSim, heeft Apple geen systeem voor het klonen van apps in iOS geïntegreerd. En zelfs de oplossingen in de App Store zijn niet betrouwbaar. Hoe gebruik ik twee WhatsApp-accounts op mijn iPhone? Je zou je smartphone moeten jailbreaken, wat de mogelijkheid is om applicaties te installeren die niet beschikbaar zijn in de online winkel van Apple. Als je twee simkaarten hebt gekoppeld aan je iPhone Xs, raden we je aan WhatsApp niet te dupliceren. Als je dat wel doet, koop je een tweede apparaat waarop je WhatsApp kunt installeren en een nieuw profiel kunt aanmaken.