Hoe de Triller app werkt, de nieuwe Musical.ly

Triller stelt je in staat om originele muziekvideo’s op te nemen met liedjes in de database van de app als basis. Dit is hoe het werkt

Heb je een passie voor muziek? Droomt u ervan regisseur van muziekvideo’s te worden, maar hebt u nooit de kans gehad? Met de Triller-app heb je alleen een smartphone nodig om je eerste muziekvideo te maken. Wat is Triller? Het is een gratis app die gebruikers helpt bij het monteren van een film: maak gewoon opnamen met je smartphone en Triller maakt automatisch de muziekvideo.

De app is een geweldig alternatief voor Musical.ly, een app die door miljoenen jongeren wordt gebruikt om muziekvideo’s op te nemen terwijl ze meezingen met hun favoriete artiesten. De manier waarop Triller werkt, is echter iets anders. Met de app kan de gebruiker de muziekvideo op een professionele manier bewerken: er kunnen filters worden toegevoegd om de beelden te laten overeenstemmen met de songteksten. Triller is ook gebruikt door professionele artiesten om hun video’s op te nemen: de Dark Polo Gang gebruikte het bijvoorbeeld om de video op te nemen voor hun nummer ‘Gang Shit’ met Capo Plaza.

Triller, de app die je in een filmmaker verandert

Het gebruik van de app is eigenlijk heel eenvoudig. De eerste stap is te beslissen welk muziekstuk je wilt afspelen: je kunt kiezen uit de muziekstukken in de database van Triller of een liedje selecteren op je smartphone. Op dit punt moet u beslissen of u een video wilt opnemen voor het hele nummer of slechts voor een deel ervan. Als je al deze beslissingen hebt genomen, kun je beginnen met filmen met je smartphone. Al het opgenomen materiaal zal worden opgeslagen in de applicatie en wanneer we klaar zijn, zal Triller automatisch beginnen met bewerken. Helaas kan de gebruiker de keuze van het algoritme niet beïnvloeden: als het eindresultaat niet bevredigend is, moet u opnieuw beginnen met bewerken.

Hoe downloadt u de Triller-app

De app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store. Om het te kunnen downloaden, moet je vrije ruimte hebben in het geheugen van je smartphone.