Hoe MadLipz, de anti-TikTok film nasynchronisatie app, werkt

MadLipz is een app waarmee je video’s kunt opnemen waarin je scènes uit populaire films nasynchroniseert. Hier leest u hoe u het gebruikt en op uw smartphone installeert

Wilt u een video naar een vriend sturen terwijl u een scène uit zijn favoriete film nasynchroniseert? Of deel je het op je sociale profiel of in een Instagram Story? Er is een app waarmee u films snel en gemakkelijk kunt nasynchroniseren. Nee, we hebben het niet over TikTok, maar over zijn rivaal: MadLipz.

Met de app kun je audio opnemen en bewerken, die vervolgens wordt geüpload samen met beelden van de gekozen film. In slechts enkele minuten, en via een zeer intuïtief proces, wordt het heel gemakkelijk om onderhoudende inhoud te produceren, en om een verscheidenheid aan rollen te spelen. Het archief van MadLipz is namelijk zeer uitgebreid, en laat je kiezen uit een enorme lijst van films van allerlei aard, maar ook films die viraal zijn gegaan, zoals die over paus Franciscus, Donald Trump of Greta Thunberg. Daarnaast kun je ook video’s over dieren of cartoons nasynchroniseren, waarbij je plezier beleeft aan het maken van geestige parodieën of originele en creatieve herinterpretaties.

MadLipz film nasynchronisatie app: hoe werkt het?

Als je dol bent op het maken van grappige video’s met TikTok, maar nieuwsgierig bent naar andere soortgelijke apps, zal MadLipz  (gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store) je urenlang vermaken. Met deze tool kun je in enkele minuten je eigen voice-overs bewerken en video’s maken en bewerken tot je het resultaat bereikt dat je het mooist vindt.

Geboren in 2017, werd deze app meteen geclassificeerd als de anti-TikTok en heeft nu meer dan een miljoen downloads. MadLipz is een sociaal netwerk geworden dat lijkt op een kruising tussen Instagram en TikTok. De nasynchronisaties worden Lipz genoemd en zijn ook zeer populair in Italië, waar men graag video’s nasynchroniseert met het plaatselijke dialect. Dubbelen in Romanesco is erg populair, maar ook Napolitaans en Toscaans vallen op. Net als bij andere sociale netwerken kun je likes, hashtags en commentaar toevoegen aan afzonderlijke miniclips. Bovendien kun je je profiel personaliseren door een foto en beschrijving toe te voegen.

De app heeft ook een rooster genaamd Reel waarin je je top vijf Lipz-keuzes kunt personaliseren. Het is een jong hulpmiddel, maar het heeft al veel functies, zoals het versturen van privéberichten naar gebruikers of het starten van groepschats.

Het is een veelbelovend hulpmiddel, vooral voor de wereld van de stemacteurs, een categorie professionals en liefhebbers die dankzij sociale netwerken en de videotrend een gouden tijd doormaken.

Hoe gebruik je MadLipz

Na het downloaden van de app kun je kiezen uit een voorgedefinieerde lijst met video’s en het audiospoor opnemen door de bewegingen en gebaren die op het scherm verschijnen te interpreteren. Door op de REC toets te drukken wordt de nasynchronisatie officieel gestart. De originele audio wordt dan vervangen door de nagesynchroniseerde audio.

Als de video klaar is, kan deze worden gedownload op uw telefoon of worden gedeeld op Facebook of WhatsApp.