Software : yWorks : yWorks yEd Graph Editor

yWorks yEd Graph Editor

Versie
3
Platforms
Licentie Freeware

Software Review

Hoofdfuncties

  • Maak handmatig of automatisch diagrammen van complexe gegevenssets
  • Gegevens importeren en diagrammen exporteren in verschillende bestandsindelingen
  • Organiseer gegevens met behulp van verschillende lay-outs, zoals hiërarchisch en structuur

yWorks yEd Graph Editor is een gratis platformonafhankelijke toepassing die wordt gebruikt om diagrammen te genereren. Met de toepassing kunt u diagrammen handmatig of automatisch maken door gegevens te importeren.

De editor biedt een verscheidenheid aan functies om het maken van diagrammen eenvoudig te maken, zonder in te leveren op stroom. De toepassing kan gegevens uit verschillende indelingen importeren, waaronder GraphML, Excel XLS, GEDCOM en GML. Bij het maken van uw grafiek kunt u kiezen uit verschillende elementen om uw diagram aan te passen. U kunt vormknopen, groepsknooppunten, UML-elementen voor klassediagrammen, BPMN-symbolen voor bedrijfsprocesdiagrammen en stroomdiagramsymbolen gebruiken.

De toepassing kan diagramelementen automatisch rangschikken voor complexe gegevenssets of u door uw handmatige ontwerp van de lay-out leiden. Sommige beschikbare indelingen omvatten hiërarchisch, orthogonaal, organisch, boom en rond. Terwijl u werkt, kunt u met het programma uw diagramdocument in een bestandsformaat opslaan met de .GRAPHML -extensie. Wanneer u klaar bent, kunt u uw diagram exporteren naar meerdere bestandsindelingen, zoals .PDF , .SWF , .SVG , .JPEG en .PNG . Of, als u een breder publiek wilt bereiken, kunt u uw inhoud publiceren op het web voor interactieve weergave.

yEd Graph Editor biedt een breed scala aan functies, maar blijft eenvoudig in gebruik. De applicatie kan gegevens importeren en exporteren met verschillende bestandsindelingen en kan automatisch uw diagram maken of u kunt uw diagram handmatig aanpassen. yWorks yEd Graph Editor is een solide keuze om te pronken met uw gegevens.

Bijgewerkt: 27 april 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.graphml – GraphML File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt yWorks yEd Graph Editor 3

Ondersteunde bestandstypes
.GML Graph Modeling Language File
.SVG Scalable Vector Graphics File
.XGMML XGMML Graph File
.JPG JPEG Image
.TGF Trivial Graph Format File
.GRAPHMLZ Zip Compressed GraphML File
.PNG Portable Network Graphic
.YGF Y Graph Format File
.XLS Excel Spreadsheet
.XGML Graph Modeling Language XML File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.SWF Shockwave Flash Movie
.EMF Enhanced Windows Metafile
.EPS Encapsulated PostScript File
.PDF Portable Document Format File