Cosmotel IT wordt onderdeel van Fernao Group

Wanneer u een bedrijf overneemt, neemt u ook zijn klanten over. Met de overname van Cosmotel IT creëert Fernao Group een marktaanwezigheid in de CRItis-omgeving en breidt het zijn dienstenaanbod uit.

Fernao Networks Holding heeft Cosmotel IT van Hamminkeln overgenomen. Cosmotel is gespecialiseerd in managed services op het gebied van kritieke infrastructuren (CRITIS). De Fernao Group hoopt in de toekomst met name in de gezondheidssector punten te kunnen scoren. En dan met name op het gebied van IT-beveiliging, omdat de voorzieningen moeten voldoen aan de eisen van de Wet Toekomst Ziekenhuis en IT-beveiliging, aldus het bedrijf.

Integratie in het Fernao-aanbod

Het bedrijf richt zich op deze markt met de “Fernao 360° Cyber Security Service”, een systeemoverschrijdend beveiligingspakket dat zowel van buitenaf als van binnenuit bescherming moet bieden tegen bedreigingen. Cosmotel IT zal nu worden geïntegreerd in de concernbrede processen van de nieuwe moedermaatschappij. Klanten van Cosmotel IT krijgen zo toegang tot Fernao’s portfolio van IT- en cyberbeveiligingsdiensten.

Adirecteursverklaringen

“Met Cosmotel IT haalt de Fernao Groep een ervaren managed services provider in de CRITIS-omgeving in huis, wiens expertise en marktkennis een aanwinst voor ons is,” aldus Hendrik Sauer, Managing Director van Fernao.

Mario Könning, Managing Director van Cosmotel IT, voegt hieraan toe: “Fernao stelt ons in staat om onze klanten te bedienen met uitgebreide IT-oplossingen en cybersecurity concepten.”