Tech Data licentieconfigurator nu ook met HP Care Pack Service

Broadliner Tech Data heeft zijn licentieconfigurator (LOL) uitgebreid: nu kunnen resellers er ook HP Care Pack Services gebruiken.

Tech Data heeft een aantal nieuwe functies voor zijn licentieconfigurator ontwikkeld om het voor resellers nog eenvoudiger te maken om uitbreidingen van servicecontracten te verkopen. De HP Care Pack Services zijn onder meer de eerste op hardware gebaseerde producten die in het systeem worden geïntegreerd. Dit betekent dat onderhoudscontracten nu ook via LOL kunnen worden verkocht en beheerd.

De configurator is uitgebreid met het “Vernieuwingsdashboard”, een “Self-Service Portal” en “Up-Sell, Cross-Sell en Tag-Sell opties”.

Functies in detail

Het Vernieuwingsdashboard vereenvoudigt het beheer en het traceren in de servicecontractverlengingsbusiness. In één oogopslag kan de partner door middel van gekleurde markeringen zien welke servicecontracten van de verschillende fabrikanten voor zijn klant moeten worden verlengd.

De functie “Lifecycle Management” laat zien wanneer orders voor verlenging moeten worden geplaatst om het verlopen van een licentie niet in gevaar te brengen.

Het nieuwe zelfbedieningsportaal informeert de dealer automatisch over de laatste ontwikkelingen en updates van fabrikanten die relevant zijn voor zijn bedrijf. Hierdoor kunnen teamleiders, maar ook individuele verkopers, worden voorzien van op maat gesneden informatie die hen in de kortst mogelijke tijd up-to-date brengt.

Faciliteer extra business

Door middel van de functies up-sell, cross-sell en tag-sell worden alle beschikbare en mogelijke optionele producten van een software- of serviceproduct aan de dealer getoond. Gespecialiseerde dealers kunnen zo het meest geschikte ondersteuningspakket verkopen. Bovendien toont het systeem aanvullende producten waarmee rekening kan worden gehouden bij het opstellen van de offerte.

De integratie van HP Care Packs in LOL is niet alleen bedoeld om tijd te besparen voor de reseller, maar ook om de verkoop van extra garantie-uitbreidingen voor HP servers, printers, netwerk- en opslagproducten te vergemakkelijken. Met de configurator kunnen resellers snel het juiste HP Care Pack vinden en direct aanbieden. Dankzij het verbeterde afhandelingsproces kunnen wederverkopers nog efficiënter werken en zo hun kosten verlagen. Dit resulteert in een nieuw margepotentieel voor partners en een hogere kwaliteit van de dienstverlening voor de klant.

Wensen van partners opgepakt

“We proberen onze systemen en processen voortdurend te verbeteren door feedback van onze partners. Met behulp van enquêtes en dealerbijeenkomsten werd al snel duidelijk dat proactieve leadgeneratie en vernieuwingsbeheer momenteel tot de prioritaire aandachtspunten van dealers behoren,” legt Michael Döll, Director Operations bij Tech Data, uit.

“Er werd ons gevraagd om verdere ondersteuning op beide punten, omdat zowel vernieuwingsbeheer als leadgeneratie voor de gespecialiseerde dealer vaak een niet te onderschatten administratieve inspanning met zich meebrengen. Via het vernieuwingsdashboard voor softwarelicenties en de HP Care Pack-functies kunnen onze partners zien wanneer welk contract aan vernieuwing toe is. Een efficiënte en kosteneffectieve oplossing die tegelijk de winst en de klantenbinding verhoogt.” □