FSC vecht voor verloren PC-marktaandeel met personeelswisselingen

De personeelscarrousel bij fabrikant Fujitsu Siemens Computers (FSC) draait momenteel op volle toeren. Peter Eßer, die lange tijd aan het hoofd stond van de Conumer-divisie, verlaat het bedrijf om plaats te maken voor twee opkomende managers. En de kanaalverantwoordelijkheid is ook in nieuwe handen bij FSC. De reden voor de uitgebreide personeelswisselingen zou het huidige verlies van PC marktaandeel kunnen zijn.

Peter Eßer verlaat de Uitvoerende Raad van FSC. Hij was gedurende ongeveer twee decennia trouw aan de groep, het meest recent als hoofd van Consumer & Devices en Supply Operations bij FSC. De fabrikant wilde de reden voor de scheiding niet noemen. Wat wel duidelijk is, is dat de twee business units waar hij de leiding over had, nu zullen worden opgesplitst.

De verantwoordelijkheid voor de unit Consumer & Devices zal met onmiddellijke ingang worden overgenomen door het vorige hoofd van de particuliere eindklantentak, Herbert Schönebeck. Hij maakt sinds 2002 deel uit van het FSC hardware team. Nu, als Senior Vice President, zal hij verantwoordelijk zijn voor beeldschermen en randapparatuur. Het tweede onderdeel, Supply Operations, zal worden overgenomen door Heribert Göggerle, die sinds 1999 voor FSC werkt. In deze functie werkt hij vooral aan strategieën voor een betere klanttevredenheid.

Van nu af aan zal Darius Kranzkowski zich bezighouden met de zorgen van de handel. Als hoofd Channel Development is hij verantwoordelijk voor marketingprogramma’s, evenementen, opleiding en certificering voor wederverkopers van FSC-producten. De industrieel ingenieur, die al sinds 2005 voor FSC werkt, belooft zekerheid voor de toekomst, een duidelijke strategie en betrouwbare ontwikkelingsperspectieven voor de FSC-resellers.

Er staat momenteel veel druk op alle nieuwe aanwervingen, want de huidige cijfers voor de pc-markt zien er allesbehalve rooskleurig uit voor FSC. Volgens de analisten van Gartner kende de EMEA-markt in het tweede kwartaal een opleving van twaalf procent, die echter aan de Duitse fabrikant voorbijging. Terwijl FSC in dezelfde periode van het voorgaande jaar een marktaandeel van 6,6 procent wist te behalen, is dit nu gedaald tot 5,9 procent.