Mbps

 

Mbps, ook wel aangeduid als mb / s, is een afkorting voor megabits per seconde. Als u de b met een hoofdletter schrijft en de afkorting MBps (of MB / s) maakt, staat dit voor megabytes per seconde. Beide termen worden gebruikt als maat voor de gegevensoverdrachtssnelheid.

Mbps versus Mbps

Het vergelijken van Mbps en MBps komt neer op het vergelijken van megabits en megabytes. Een megabit is de kleinste van de twee en bestaat uit een miljoen bits. Een megabyte bestaat uit acht megabit.

Mbps is een meting die het vaakst wordt gezien bij het bekijken van het aanbod van een internetprovider.

In wezen wordt Mbps gebruikt als een manier om de internetsnelheid te meten, een hogere Mbps betekent dat grotere hoeveelheden gegevens sneller kunnen worden overgedragen. Veel mensen hebben Mbps vergeleken met een slang of leiding. Hoe groter de Mbps-buis, hoe groter de hoeveelheid gegevens die erdoorheen kan stromen.

Terwijl Mbps wordt gebruikt om internet upload- en downloadsnelheden aan te duiden, wordt MBps meer gebruikt om de hoeveelheid overgedragen gegevens of de bestandsgrootte te beschrijven. Bij het beslissen welke internetsnelheid u wilt kopen, is het belangrijk om een ​​paar dingen in overweging te nemen:

  • Waar ga je internet voor gebruiken? Dit is belangrijk om te overwegen, omdat het streamen van HD-video’s en gamen veel meer Mbps vereist dan alleen uw e-mail checken en op internet surfen.

  • Hoeveel mensen of apparaten zullen uw internetverbinding gebruiken? Als er meerdere apparaten tegelijk op uw internetverbinding zijn aangesloten, moet u de Mbps verhogen om een ​​hogesnelheidsverbinding te behouden.