Cloudwürdig en Innovations On bundelen krachten

De dienstverleners Cloudwürdig en Innovations On vormen samen een public cloud-groep. Een ander stichtend lid zal binnenkort toetreden. De investeringsmaatschappij Nord Holding zit als investeerder achter de constructie.

Het zijn niet alleen systeemhuizen die hun competenties bundelen onder de paraplu van extern gefinancierde groepen. Met Cloudwürdig uit Magstadt bij Stuttgart, Innovations On uit Ulm en de Innovations On-dochter Di-On.Solutions uit Burgau bij Günzburg bundelen nu drie doelgerichte cloud-dienstverleners hun krachten en vormen een construct. De investeerder die hierachter zit is de in Hannover gevestigde particuliere participatiemaatschappij Nord Holding. De nieuwe groep bedrijven, die zich zal richten op cloudtransformatie en beheerde clouddiensten, zal binnen ongeveer acht weken worden uitgebreid met een ander lid.

Oliver Schallhorn, medeoprichter van Innovations On, leidt de nieuwe groep bedrijven.

Oliver Schallhorn, medeoprichter van Innovations On, leidt de nieuwe groep bedrijven.

In de loop van de nieuwe formatie verwerft Nord Holding een meerderheidsaandeel in de ondernemingen. Hun managers zullen hun managementfuncties blijven uitoefenen en financieel participeren in de opkomende groep. De nieuwe organisatie zal worden geleid door Oliver Schallhorn, mede-oprichter van Innovations On, die eerder in zijn carrière managementfuncties bekleedde bij Cancom en Fritz & Macziol (nu Axians). De cloud-ondernemer heeft nog niet aangekondigd onder welke naam de fusie zal plaatsvinden. Een merk zal in de komende weken worden opgericht.

Het dienstenaanbod van de groep, die zich richt op de middenmarkt en het enterprise-segment, omvat consulting, managed services en cloud-native applicatieontwikkeling. Met Innovations On als AWS Advanced Consulting Partner en Cloudwürdig als Google Cloud Premier Partner bundelen de bedrijven nu al expertise voor twee van de drie Noord-Amerikaanse hyperscalers. Op korte termijn zal een competentieteam voor Microsoft Azure worden opgericht.

Cloud zonder compromis

De cloud is “niet alleen in opkomst in de IT-industrie, het is de basis en de drijfveer voor alle toekomstige infrastructuren en oplossingen voor onze klanten”, benadrukt Schallhorn. “Door de gezamenlijke positionering onder de paraplu van Nord Holding kunnen we onze klanten de public cloud-oplossing bieden die voor hen geschikt is en ook optreden als multicloudprovider.”

Door de oprichting van de nieuwe groep streven de bedrijven het doel na om “binnen enkele jaren een van de meest relevante aanbieders van publieke clouddiensten in de Duitstalige regio te worden”, voegt Cloudwürdig-oprichter Florian Holz toe. Daarbij zullen zij geen compromissen sluiten, maar voor 100 procent vertrouwen op cloud-technologie. Andreas Bösenberg, algemeen directeur van Nord Holding, is ervan overtuigd “dat een consistente focus op multi-public cloud anticipeert op de vraag van klanten”.