Zomerinitiatief van Sysback

Met een zomerinitiatief wil systeemhuis Sysback het mkb wijzen op het hoge risico van cyberaanvallen en oplossingen aandragen. Sysback is gespecialiseerd in managed services en bouwt cloud-expertise op via overnames en partnerships.

Volgens Bitkom worden negen van de tien bedrijven (88%) in 2020 en 2021 getroffen door cyberaanvallen. Dit waren voornamelijk afpersingsincidenten via ransomware, in combinatie met het uitvallen van informatie- en productiesystemen en de verstoring van operationele processen.

Alexander Hartmann, Managing Director bij Sysback

Alexander Hartmann, Managing Director bij Sysback

“Bedrijven van elke grootte worden getroffen. Daarom moeten bedrijven kritieke gegevens en infrastructuren op een duurzame en voorzorgsvolle manier beschermen,” waarschuwt Alexander Hartmann, Managing Director en stichtend lid bij Sysback.

Diefstal, spionage en sabotage berokkenen de Duitse economie elk jaar een totale schade van 223 miljard euro.

Bitkom – Bundesverband Informationswirtschaft, Telekommunikation und neue Medien e.V.

Om cyberaanvallen in een vroeg stadium op te sporen, biedt het in Hamburg gevestigde systeemhuis bedrijven geautomatiseerde penetratietests aan als onderdeel van een zomerinitiatief. Als het beveiligingsteam tijdens de campagne geen beveiligingslekken vindt, zijn de test en evaluatie gratis.

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met Sysback via [email protected]. De campagne loopt tot eind oktober. De campagne loopt tot eind oktober.

SMAWorx by Sysback

Sysback bestaat sinds 2002. Het doel van het systeemhuis is klanten holistisch advies te geven: van concept en implementatie tot ingebruikname en voortdurende IT-ondersteuning. Het portfolio van het in Hamburg gevestigde bedrijf omvat managed services, enterprise en IT service management, automatisering, infrastructuur, multi-cloud consulting en leasing van werknemers.

De doelgroep bestaat voornamelijk uit kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) met 150 tot 1.500 werknemers. Omdat het juist deze bedrijven vaak ontbreekt aan financiële en personele middelen op IT-gebied. Toch nemen ook voor hen de verwachtingen voor een klantgerichte en digitale manier van werken toe.

Met de SaaS-oplossing SMAWorx biedt Sysback kmo’s ESM-software (Enterprise Service Management). Hierdoor kunnen klanten zoals zorgverzekeraars, retailers, verzekeraars en banken voldoen aan verschillende servicedesk- en IT-servicemanagementvereisten en op hun beurt een digitale ervaring creëren voor hun eindklanten.

Wat is Enterprise Service Management?

Enterprise Service Management (ESM), ook wel Shared Service Management genoemd, heeft betrekking op diensten die intern in de onderneming nodig zijn. Deze omvatten personeel, opslag, IT en nog veel meer. Tegenwoordig worden al deze middelen meestal door een externe dienstverlener voor alle afdelingen geleverd.

Voor meer gedetailleerde informatie over Enterprise Service Management, klik hier.

Storingen worden automatisch door SMAWorx geregistreerd en doorgestuurd naar de beheerders. Bescherming tegen cyberdreigingen wordt geboden door de cloudoplossing Complete 4.2, die bedrijven kunnen integreren in SMAWorx. Met SMAWorx Connect kunnen ook verschillende providers worden verbonden en gecoördineerd. De oplossing wordt gehost in de Duitse Open Telekom Cloud.

Overnames voor een breder portfolio en kanaalpartners

Om de doelgroep een uitgebreid product- en dienstenportfolio te kunnen bieden, heeft Sysback onlangs strategische overnames gedaan. In juli nam de onderneming het in Ulm gevestigde systeemhuis Systemzwo over. Hiermee wordt het portfolio van Sysback uitgebreid met opslagoplossingen en lifecycle management-oplossingen voor IT-hardware en het ontwerp, de bescherming en de ondersteuning van kritieke infrastructuren.

Daarnaast had de Nederlandse investeerder Fulcrum in april het Britse bedrijf Pure Technology overgenomen. Omdat Sysback deel uitmaakt van Fulcrum, kon het systeemhuis oplossingen integreren voor veilig werken op afstand en edge computing.

Ook biedt Sysback sinds april clouddiensten aan klanten aan als nieuwe partner van OVHcloud. Voor Hartmann was dit een belangrijke stap, omdat volgens hem gegevensbeveiliging Made-in-Europe steeds relevanter wordt in de cloudsector.

Digital X op 7 en 8 september

Sysback is begin 2019 ook al een samenwerking aangegaan met Deutsche Telekom. Als officiële partner zal het managementteam van het systeemhuis rond Hartmann aanwezig zijn op Digital X op 7 en 8 september. Het evenement van Deutsche Telekom richt zich op alle onderwerpen die verband houden met digitalisering en vindt plaats in Keulen.