Om internationaal verder uit te breiden, heeft Link11 de concurrent DOSarrest uit Canada gekocht. De fabrikant breidt aldus zijn portefeuille en zijn klantenbestand uit. En ook het kanaal kan profiteren dankzij individuele oplossingen.
Sinds de eerste lockdown heeft het Security Operations Centre (SOC) van beveiligingsfabrikant Link11 een toename van DDoS-aanvallen tot wel 108 procent geregistreerd. DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Deze aanvalsmethode is gericht op het veroorzaken van een overbelasting van webservers, onlinediensten of hele netwerken. Een aanvaller gebruikt een groot aantal geïnfecteerde computers, servers of eindapparaten om een doelwit aan te vallen als een botnet. Op die manier zetten criminelen bedrijven onder druk en eisen zij grote bedragen als beschermingsgeld. Volgens Link11 behoren DDoS-aanvallen nu tot de top 5 cyberdreigingen.
Versterking van netwerkaanwezigheid
Met de overname van de Canadese concurrent DOSarrest versterkt Link11 zijn eigen netwerk en zijn klantenbestand in Europa, Noord-Amerika en Azië. Link11 neemt ook de locatie van DOSarrest in Vancouver over om zijn internationale expansie te versnellen.
Het Link11-netwerk bestaat nu uit 14 serviceclusters die zijn gepositioneerd op belangrijke internetuitwisselingspunten over de hele wereld. In deze clusters analyseert de fabrikant het netwerkverkeer met behulp van een zelflerend algoritme en zuivert het van ongewenst verkeer. Link11’s DDoS-bescherming omvat ook twee beveiligingsoplossingen:
- Infrastructuur DDoS-bescherming beschermt netwerkinfrastructuren automatisch via Border Gateway Protocol (BGP).
- Web-DDoS-Protection is een onafhankelijk lerende AI die aanvallen analyseert en stopt. Samen met de vingerafdruktechnologie, die elke bezoeker op de achtergrond classificeert naar dreigingsniveau, beschermt de oplossing webtoepassingen tegen negatieve invloeden.
Uitdagingen voor het kanaal
In mei 2020 heeft Link11 zijn nieuwe partnerprogramma gelanceerd. Hagen Renner, Head of Channel Sales DACH bij Link11, is tevreden met het programma: “Voor Link11 zijn de gebieden van hosting providers, MSP’s en system integrators relevant in de partner business. Hier hebben we nu meer dan een dozijn nieuwe partners gevonden via wie we kunnen voldoen aan de eisen van de klant, zoals de digitale transformatie naar de cloud over de hele linie.” Voor hem ligt de kwaliteit van de samenwerking ook in de overdracht van know-how. Reeds 50 werknemers van de partnerbedrijven hebben met succes een technisch of verkoopcertificaat behaald. “We hebben veel tijd en middelen geïnvesteerd om nieuwe partners aan boord te halen. Omgekeerd verwachten wij hetzelfde van onze partners,” maakt Renner duidelijk.
De grootste uitdagingen voor partners liggen nog steeds in het kader van Corona op het gebied van digitale veiligheid voor e-commerce-oplossingen en de soepele werking van infrastructuren voor thuiskantoren. Daarnaast werd gevraagd om platforms voor e-schooling en immunisatie, die in verband met de grote vraag moesten worden opgeschaald. Voor deze projecten hadden zowel de fabrikant als de partners vaak weinig aanlooptijd, zo meldt Renner. Als gevolg daarvan, zegt hij, is de behoefte aan gespecialiseerde en projectgestuurde hostingoplossingen aanzienlijk toegenomen. “Voor missiekritische toepassingen uit de logistieke, farmaceutische, gezondheidszorg- en overheidssector zijn off-the-shelf DDoS-beschermingsoplossingen ondenkbaar. De verwachtingen van onze partners en hun klanten zijn zeer specifiek en omvatten uitgebreide service level agreements om beschikbaarheid te garanderen, evenals de grootst mogelijke flexibiliteit in toepassing en schaling”. Hiervoor heeft Link11 een portfolio opgebouwd met gedifferentieerde dienstenpakketten.
In de uitrol van het partnerprogramma richt Link11 zich op de partners die nieuw zijn toegevoegd als onderdeel van de overname van DOSarrest, evenals managed service providers en hosting providers.