Usedsoft: “De groei van de markt versnelt”

Peter Schneider, CEO van de aanbieder van gebruikte software Usedsoft, vertelt IT-BUSINESS in een interview wat een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in 2013 voor zijn bedrijf kan betekenen.

ITB: Welke trends en ontwikkelingen verwacht u in 2013 in uw marktsegment?

Schneider: Nu het Europese Hof van Justitie alle lichten op groen heeft gezet voor de handel in gebruikte software, ontdekken steeds meer bedrijven hoe groot de voordelen zijn die gebruikte software hen biedt. Dit zal de groei van de markt aanzienlijk versnellen. Op middellange termijn zal de concurrentie hierdoor ook toenemen, maar zoals we weten stimuleert concurrentie de handel.

ITB: Hoe past uw bedrijf zich aan deze situatie aan?

Schneider: We gaan nu het Usedsoft-businessmodel in twee richtingen opschalen: In de eerste plaats door ons productaanbod uit te breiden met andere soorten standaardsoftware, d.w.z. niet alleen Microsoft, maar bijvoorbeeld ook Adobe, SAP en Oracle. En ten tweede, door ons bedrijfsmodel uit te breiden naar alle landen van de EU. Momenteel selecteren wij belangrijke distributiepartners in Zuid-Europa, de Britse eilanden, Scandinavië en Midden- en Oost-Europa die deze markten samen met ons zullen ontwikkelen. Mijn uitgesproken doel is Usedsoft uit te bouwen tot een van de belangrijkste Europese spelers in de softwarehandel, d.w.z. het merk Usedsoft van een Duits merk tot een Europees merk uit te bouwen.

ITB: Wat wenst u – privé en/of beroepsmatig – voor het nieuwe jaar?

Schneider: Slechts één ding: gezondheid!