“Cloud savvy” als bedrijfsmodel Nutanix

Nutanix heeft zijn productportfolio verfijnd, vooral als het gaat om datamanagement. Nu steekt de fabrikant geld in zijn handen zodat het kanaal – verschoven naar “cloud savvy” – krachtigere cloudoplossingen kan verkopen.

“Hybrid multi-cloud computing” is het motto van Nutanix. Met innovaties in het “Nutanix Cloud Platform” legt het bedrijf nu nieuwe accenten op het gebied van databeheer en big data workloads. De nieuwe functionaliteiten omvatten de tiering van ongestructureerde gegevens in zowel on-premises als cloudomgevingen. De nieuwe versie 6 van het AOS-besturingssysteem helpt software-enabled datacenters te bouwen en hybride multi-cloudomgevingen sneller te implementeren.

Uitgerust voor ramp en Big Data

De ondersteuning rond Nutanix Objects, AWS S3 en Azure Blob Storage is ontworpen om de groei van ongestructureerde data te helpen beheren. Dit gaat gepaard met beveiligingsfunctionaliteiten zoals Recovery Point Objective (RPO) in één minuut en self-service herstel met rampherstelprocedures voor bestandsdirectory’s in Nutanix Files.

De opslagprestaties voor database-workloads en voor Big Data-workloads worden naar verluidt verbeterd zonder dat complexe herconfiguraties nodig zijn. Het introduceert ook “Nutanix Data Lens”. Dit is een nieuwe governancedienst voor ongestructureerde gegevens.

Databases in de multi-cloudomgeving

De databaseservice “Nutanix Era” maakt het naar verluidt voortaan mogelijk om opslagbronnen eenvoudig met een muisklik op te voeren en af te bouwen. Toegang tot databasebeheer in hybride multi-cloud omgevingen kan worden geregeld met database engines zoals PostgreSQL, MySQL, Microsorft SQL Server en Oracle Database. Dit is gebaseerd op de toewijzing van rollen met overeenkomstige rechten.

Partners kunnen hun Nutanix-, AWS-, Azure- en ook bijvoorbeeld Red Hat-vaardigheden samenbrengen in deze multi-cloud business.

Samenwerking met TIM, Tech Data, Ingram Micro

Thomas Huber, Director Channel & OEM Sales Duitsland en Oostenrijk, Nutanix

Thomas Huber, Director Channel & OEM Sales Duitsland en Oostenrijk, Nutanix

De productlanceringen zullen vergezeld gaan van een partnerinitiatief. In dit kader zal er de mogelijkheid zijn voor partners om zich in de Nutanix Services Academy te certificeren van Proficient tot Advanced tot Xpert niveau en zich hier te onderscheiden door hun vaardigheden, legt Thomas Huber, Director Channel & OEM Sales Duitsland en Oostenrijk, Nutanix uit. In eerste instantie zijn de certificeringen gratis en krijgen de partners ter plaatse extra budgetten via de distributeurs TIM AG, Tech Data, Ingram Micro, waardoor zij kunnen worden opgeleid met een trainer ter plaatse.

Het onderliggende “Elevate Partner-programma” omvat fondsen voor bedrijfsontwikkeling die kunnen worden gebruikt voor de financiering van onderwijsprogramma’s, verkooptraining, klassieke marketing of zelfs inhoud voor de website.

Voor nieuwe klantenwerving is er een speciaal stimuleringsprogramma dat Nutanix-partners twee tot zeven procent als extra korting kan opleveren.

Partnerships via OEM-partnerships

Het aantal partners in Duitsland is vorig jaar met acht procent gestegen. “We hebben sterke, wereldwijde OEM-partnerschappen met bijvoorbeeld HPE, Fujitsu, IBM, maar ook Lenovo, en in dit model is het noodzakelijk dat partners die via dit kanaal verkopen ook Nutanix-partners zijn”, legt de kanaalbaas uit.