Endpoint Visibility from the Cloud by Tanium

Om endpoints die bedrijven op afstand gebruiken efficiënt te beheren en te beschermen, brengt Tanium de TaaS-oplossing uit. Naast een hoge schaalbaarheid en real-time monitoring profiteren managed service providers van een snelle implementatie.

Vanaf nu levert Tanium de Tanium as a Service (TaaS) oplossing voor endpoint visibility en control in de DACH-regio. Hierdoor kunnen bedrijven snel kwetsbare endpoints identificeren en de omvang van bestaande infecties en problemen bepalen. TaaS helpt IT-teams vervolgens patches te implementeren om de infrastructuur beter te beschermen tegen aanvallen.

De oplossing wordt geleverd via een datacentrum in Frankfurt. Volgens de fabrikant is TaaS daarmee de juiste oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan uitgebreid endpointbeheer, maar geen eigen lokale infrastructuur willen opzetten.

TaaS voor Managed Service Providers

Met de endpointoplossing profiteren bedrijven van een hoge schaalbaarheid, een real-time overzicht van alle apparaten die op het netwerk zijn aangesloten en snelle responsmogelijkheden in geval van een incident. Bovendien kunnen IT-dienstverleners hun beheerde diensten aanvullen met TaaS. Dit stelt hen volgens de leverancier in staat om in korte tijd volledige Tanium-omgevingen te bouwen bij hun klanten, zodat zij zich kunnen concentreren op de reactie op bedreigingen.

“Uit ons recente onderzoek onder IT-besluitvormers, ‘How the Pandemic and its Aftermath Empowered IT’, blijkt dat er grote hiaten zijn in de zichtbaarheid van endpoints. Dit is deels te wijten aan het toegenomen gebruik van thuiskantoren in de afgelopen tijd,” verklaart Christoph Volkmer, Vice President EMEA Central bij Tanium. “Met een datacenter in Frankfurt, Duitsland, kunnen we de real-time zichtbaarheid bieden die IT-teams zo hard nodig hebben om snel kwetsbare eindpunten te vinden en de problemen efficiënt te verhelpen.”