Duitse première van Windows Server 2008, SQL Server 2008 en Visual Studio 2008

In Frankfurt am Main presenteert Microsoft op het lanceringsevenement “Ready for Takeoff” het nieuwe serverbesturingssysteem Windows Server 2008, SQL Sever 2008 en de nieuwste versie van het ontwikkelplatform Visual Studio 2008.

Met de huidige productlancering wil Microsoft meer bieden dan alleen een nieuwe generatie van het serverbesturingssysteem, de databaseoplossing en de ontwikkeltools. Voor het evenement in Frankfurt am Main, dat op 19.2 is geopend, heeft het bedrijf uit Redmond vier tentoonstellingshallen gehuurd en 7.500 deelnemers uitgenodigd. De hele dag door zullen zeven parallelle series lezingen en trainingen worden aangeboden.

Achim Berg, CEO van Microsoft Duitsland, omschrijft de introductie van de drie nieuwste versies bescheiden als “de grootste productlancering in de geschiedenis van Microsoft”. De nieuwste versies Windows Server 2008, SQL Server 2008 en Visual Studio 2008 zullen worden gepresenteerd, maar nog niet alle definitieve versies zijn beschikbaar.

Volgens de fabrikant bieden de nieuwe versies een stabiel platform voor de implementatie en het gebruik van veeleisende toepassingen en vormen ze een krachtige basis voor webtoepassingen. Nieuwe beveiligingsfuncties, verbeterde beheer- en webtools en flexibele virtualisatieoplossingen zijn een integraal onderdeel.

Ontwikkelaars en IT-professionals kunnen de kracht van Silverlight, IIS7 en andere innovatieve technologieën inzetten om moderne, veilige webaanbiedingen en servicegeoriënteerde oplossingen te leveren. Windows Server 2008 virtualisatietechnologie kan de kosten verlagen, het gebruik van hardware verhogen, de infrastructuur optimaliseren, het beheer vereenvoudigen en de beschikbaarheid van servers verbeteren. SQL Server 2008 en Visual Studio 2008 maken de ontwikkeling mogelijk van betrouwbare, productieve en intelligente databasetoepassingen voor bedrijven van elke omvang.

Enkele bedrijven, zoals Siemens en T-Systems, maken al gebruik van bètaversies van Windows Server 2008 in proefprojecten.