Okta neemt concurrent Auth0 over

Door de overname van concurrent Auth0 wil Okta gezamenlijke klanten meer mogelijkheden voor identiteitsbeheer bieden door zijn oplossingen te integreren in de Okta Identity Cloud. De definitieve transactie zal naar verwachting eind juli plaatsvinden.

Voor ongeveer 6,5 miljard dollar zal Okta, een leverancier van identiteitsoplossingen, Auth0 overnemen, nu een voormalige concurrent. Op die manier willen de twee bedrijven hun partners en klanten een ruimer aanbod aan oplossingen en meer op maat gesneden gebruiksmogelijkheden bieden. Het identiteitsplatform van Auth0 blijft ondersteuning en investeringen ontvangen en zal in de toekomst worden geïntegreerd in de Okta Identity Cloud.

In het Gartner Magic Quadrant voor toegangsbeheer van november 2020 werd Auth0 gerangschikt als een Challenger en Okta als een Leader. Auth0 staat bekend om zijn developer-centric producten, wat voor Okta een reden was om het toe te voegen aan zijn eigen portfolio.

“De combinatie van Auth0’s developer-centric identiteitsoplossing en Okta Identity Cloud zal een enorme waarde creëren voor bestaande en toekomstige klanten”, zegt Todd McKinnon, CEO van Okta.

Auth0 zelf zal opereren als een standalone business unit binnen Okta. Er is nog geen informatie over de vraag of de oprichters van Auth0, Eugenio Pace en Matías Woloski, in hun functies binnen het bedrijf zullen blijven.

De geplande transactie is nog steeds afhankelijk van de ontvangst van de nodige wettelijke goedkeuringen. Verwacht wordt dat de transactie tegen eind juli zal zijn afgerond.