Atos koopt Cryptovision en versterkt zijn cybersecurity-aanbod

Atos is een aanbieder voor digitale transformatie. Met de overname van beveiligingsexpert cv Cryptovision wil Atos zijn cyberbeveiligingsportfolio uitbreiden om nieuwe projecten en klanten aan te spreken, met name in de publieke en defensiesector.

Cryptovision brengt een breed resellernetwerk en technologiepartnerschappen in de eID-markt in het partnerschap in. In combinatie met Atos’ relaties met Europese overheidsklanten en het vermogen om internationaal geïntegreerde end-to-end-oplossingen te leveren, zal dit naar verwachting synergieën opleveren voor de go-to-market-benadering.

Deze stap maakt deel uit van Atos’ strategie om zijn aanwezigheid, expertise en portfolio op het gebied van cyberbeveiliging wereldwijd te versterken.

Pierre Barnabé, ESVP, Global Head of Big Data & Security bij Atos

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders en de raad van commissarissen van beide partijen.

Over Cryptovision

Cryptovision is in 1999 opgericht in Gelsenkirchen, waar het bedrijf nu is gevestigd, en ontwerpt, ontwikkelt en implementeert cryptografie-software, cyberbeveiligingsoplossingen en hardware. De oplossingen zijn “Made in Germany”, gecertificeerd door het Bundesamt für Information Security (BSI) en erkend door de NAVO.