Wat is Microsoft Edge?

Microsoft Edge is de officiële naam voor een nieuwe en verbeterde webbrowser die is geïntroduceerd in het Windows 10-besturingssysteem van Microsoft en die is ontwikkeld om de eerbiedwaardige Internet Explorer-webbrowser te vervangen.

Microsoft Edge combineert recente ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie met een gestroomlijnde en snellere browse-ervaring, terwijl het ook compatibiliteit en een consistente gebruikerservaring biedt op een breed scala aan computers en apparaten.

Microsoft Edge is ontstaan ​​onder de codenaam Project Spartan, maar in april 2015 kondigde Microsoft aan dat Project Spartan de officiële naam Microsoft Edge zou dragen. Microsoft Edge zal de enige browser zijn in Windows Phone 10, en het zal de standaardbrowser zijn in Windows 10, met Internet Explorer 11 beschikbaar als een back-upoptie voor het presenteren van oudere websites.

Microsoft Edge-functies en compatibiliteit met door IE ontworpen websites

Enkele van de unieke functies in Microsoft Edge zijn onder meer ingebouwde ondersteuning voor Cortana, de spraakgestuurde intelligente assistent-technologie van Microsoft; Leeslijsten en leesweergaven voor een meer georganiseerde, efficiënt beheerde benadering van surfen op het web; en mogelijkheden voor “inkten” (rechtstreeks schrijven of typen op een webpagina) via integratie met Microsoft OneNote en vervolgens deze notities of opmerkingen met anderen delen via e-mail of een sociaal netwerk;

Microsoft Edge is ook ontwikkeld om compatibiliteit met bestaande websites te garanderen die speciaal voor Internet Explorer zijn ontworpen. Microsoft Edge doet dit door de Internet Explorer 11-engine dynamisch te laden voor oudere websites wanneer dat nodig is, terwijl wordt gekozen voor de nieuwe Edge-rendering-engine bij het laden van meer gemoderniseerde websites.

Microsoft Edge kan door gebruikers worden geëvalueerd als onderdeel van een bijgewerkte Windows 10 Technical Preview-release die voor het eerst beschikbaar kwam in maart 2015.