Zero Client in PoE uitvoering

De VXL Vtona V200-PE wordt direct gevoed via de Ethernet/LAN kabel en neemt door zijn compacte afmetingen weinig ruimte in beslag. De onafhankelijkheid van een stopcontact vereenvoudigt de installatie en inbedrijfstelling.

De Zero Client VXL Vtona V200-PE, de PoE-variant van de VXL Vtona V200, meet 14,2 x 13,3 x 4,2 centimeter, is door fabrikant VXL Instruments uitgerust met een Teradici-TERA2321-PCoIP-portaalprocessor en heeft vier USB-poorten voor het aansluiten van accessoires (elk twee poorten aan de voor- en achterzijde). Ook kunnen twee DVI-monitoren met resoluties tot 1920 x 1200 pixels worden bediend (optioneel, via dual-link kabel, één scherm met maximaal 2560 x 1600 pixels).

Met zijn PCoIP-infrastructuur biedt de VMware Horizon View-gecertificeerde Zero Client naar verluidt een volledige “desktopervaring” voor de gebruiker, inclusief ondersteuning voor 3D-graphics, CAD/CAM, video en multimediatoepassingen. De apparatuur bevat tevens aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon, alsmede een geïntegreerd Kensington-slot. Volgens de fabrikant is het gemiddelde stroomverbruik 6,5 watt.