Macle ontwerpt opslagoplossingen op maat

De in Niederrhein gevestigde VAD Macle combineert software van DataCore en hardware van verschillende fabrikanten om opslagoplossingen te creëren die individueel zijn aangepast aan de behoeften van de klant.

Met nieuwe aanbiedingen opent Macle de mogelijkheden van software-defined storage (SDS). De VAD uit Goch in de regio Niederrhein levert zijn partners nu opslagoplossingen die zijn gebaseerd op de SANsymphony-software van DataCore en zijn uitgerust met hardware van verschillende fabrikanten. Om te beginnen biedt Macle een systeem met opslagservers van HPE. Andere oplossingen zijn in voorbereiding waarvoor hardware van Lenovo en Grafenthal zal worden gebruikt, zoals Macle aankondigt. Grafenthal is het voormalige huismerk van de distributeur, dat in 2012 werd afgesplitst als een onafhankelijk bedrijf.

Met SANsymphony van DataCore kunnen verschillende opslagsystemen worden samengebracht onder één beheerinterface. Macle zegt de SDS-oplossingen aan te passen aan de individuele behoeften van de klant. Bestaande opslaginfrastructuren kunnen worden geïntegreerd en beheerd met SANsymphony. Bij het ontwerp van de nieuwe systemen lag de nadruk op flexibiliteit en uitbreidbaarheid, eenvoudig beheer via een uniforme interface en effectieve gegevensbescherming.

De configuratie die Macle aanbiedt met hardware van HPE is gebaseerd op twee redundant ontworpen opslagservers van de nieuwste generatie. De computers worden parallel gebruikt om een probleemloze werking te garanderen, zelfs als een eenheid uitvalt.

Flexibele benaderingen gevraagd

Met de nieuwe aanbiedingen speelt de distributeur in op de sterke toename van datavolumes in bedrijven, legt Andreas De Matteis, Managing Director van Macle, uit. “Heterogene opslaglandschappen en snelle groei maken het voor IT-afdelingen moeilijk om de beschikbaarheid en flexibiliteit van data te waarborgen.” Bovendien stijgen de IT-budgetten niet in hetzelfde tempo als de opslagbehoeften, voegt de infrastructuurexpert eraan toe. “Dus zijn moderne en flexibele benaderingen nodig om controle te krijgen over bestaande systemen.”