Günther Schnitzler nieuwe president van Konica Minolta

In april komt er een verandering aan de top van Konica Minolta Business Solutions in Duitsland. Günther Schnitzler volgt Kiyoshi Nakamura op als president.

Met ingang van 1 april 2009 treedt Günther Schnitzler aan als president van Konica Minolta Business Solutions Duitsland, in de voetsporen van Kiyoshi Nakamura, die deze functie vier jaar lang heeft bekleed. De Japanner Nakamura keert terug naar Japan na in totaal 18 jaar voor Konica en later Konica Minolta in Europa te hebben gewerkt.

Günther Schnitzler is een oude rot bij Konica Minolta. Zijn professionele loopbaan begon in 1980 op de afdeling systeempartnerverkoop van Minolta Duitsland, waar hij tot het midden van de jaren negentig aan de basis stond van de ontwikkeling en uitbreiding van het gespecialiseerde handelsnetwerk. Van 1997 tot de fusie van Konica en Minolta in 2003 was hij verantwoordelijk voor de opbouw van de directe verkooporganisatie, eerst als algemeen verkoopmanager en later als algemeen manager.

De afgelopen vijf jaar was Günther Schnitzler directeur Verkoop met algehele verantwoordelijkheid voor directe verkoop, systeempartner- en key-accountverkoop, marketing, service, logistiek en administratie.