Fortnite verbiedt Assisted Aiming

Epic Games heeft besloten om vanaf 13 maart assisted aiming uit Fortnite te verwijderen omdat het de online uitdagingen verstoorde

Er komt een update aan die de instellingen van Fortnite voorgoed zal veranderen, en het zal ongetwijfeld veel controverse oproepen tussen voor- en tegenstanders van de verandering. We hebben het over het Legacy-besturingsschema dat door veel gamers wordt gebruikt, samen met het ‘Assisted Aim’-systeem, dat schuldig is aan het gemakkelijker maken voor spelers om controllers te gebruiken op zowel consoles als pc’s.

Het verwijderen van deze twee mikgerelateerde instellingen, die voor sommigen essentieel zijn in Battle Royale, is aangekondigd door Epic Games in een tweet. De ontwikkelaars zeggen dat de verwijdering van het Legacy-besturingssysteem een aantal problemen met de balans heeft veroorzaakt, en verzekeren spelers over de hele wereld dat het probleem binnenkort zal worden opgelost in een patch die op 13 maart online zal verschijnen.

Fortnite: Legacy-schema

In tegenstelling tot gebruikers die de muis + toetsenbord-combinatie gebruiken om te richten, kunnen degenen die controllers gebruiken op zowel pc als consoles profiteren van een ondersteunde richtmechaniek, waardoor het veel gemakkelijker wordt om vijanden uit te schakelen. Natuurlijk moet er altijd rekening worden gehouden met de vaardigheid van de speler, maar een beetje technologische hulp maakt de taak zeker gemakkelijker.

Met de functie “Richthulp” kun je snel en gemakkelijk op doelen richten door simpelweg de toets in te drukken die is toegewezen aan richten, namelijk L2 voor de DualShock 4 van de PS4 en LT voor de draadloze controller van de Xbox One en pc. Met deze truc kan de speler het dradenkruis een paar seconden “bevriezen”, waardoor het automatisch de bewegingen van de vijand volgt die in het doel is gekaderd, zelfs als natuurlijke obstakels en niet worden overwonnen, zoals rotsen en muren.

Een truc die ervoor heeft gezorgd dat de hele Fortnite-gemeenschap in opstand is gekomen, inclusief streamers, tegen de “slimmeriken” die dit spelmechaniek hebben toegepast en het vaak op een angstaanjagende manier hebben misbruikt. Epic Games reageerde snel op de klachten en besloot prompt om het Legacy-besturingssysteem te verwijderen om spelers niet teleur te stellen.

Fortnite: wat gebeurt er nu

De Legacy-optie wordt op 13 maart uitgeschakeld. Degenen die de Legacy-optie hebben gebruikt, zullen moeten overschakelen op het “Exponentiële” of “Lineaire” schema, maar dit heeft geen gevolgen voor de voorinstellingen van de gebruiker, die in de nieuwe instellingen kunnen worden geïmporteerd. Wees echter gewaarschuwd dat Assisted Aim niet helemaal uit Fortnite zal worden verwijderd, het zal blijven bestaan, zij het in een minder indringende vorm binnen het spel.