CEMA en SysLogixx bundelen krachten

De CEMA Groep en SysLogixx gaan samen de toekomst in. Het doel is om gezamenlijk de zakelijke gebieden rond managed services, cloud, e-procurement, client services en IT security te ontwikkelen en uit te breiden.

Gelijksoortige zakelijke gebieden en de focus op middelgrote bedrijven waren doorslaggevend voor de fusie van SysLogixx met CEMA. In de toekomst zullen zij samenwerken op het gebied van managed services, e-procurement, cloud, klantendiensten en IT-beveiliging. SysLogixx is een bedrijf met 50 werknemers op de locaties Neurenberg en Hannover en een jaaromzet van 12 miljoen euro bij de laatste telling. “Wij bedienen vergelijkbare bedrijfssectoren en zijn beide gericht op middelgrote ondernemingen en overheidsorganisaties. Nog belangrijker is dat ons DNA in termen van bedrijfs- en leiderschapscultuur hetzelfde is,” legt Thomas Steckenborn, oprichter en bestuurslid van CEMA, uit. Een andere overeenkomst is het partnerschap met gerenommeerde fabrikanten als Dell EMC, Microsoft, Sophos en VMware.

Troy Rass, oprichter en CEO van SysLogixx: “De CEMA Groep opent met haar centrale diensten als e-procurement, managed services en cloud direct nieuwe groeiperspectieven voor ons zonder dat we zelf hoeven te investeren. Onze ongeveer 1.000 bestaande klanten profiteren van een aanzienlijk groter dienstenaanbod en oplossingenportfolio. Tegelijkertijd zal deze strategische stap onze winstgevendheid en ons concurrentievermogen op lange termijn versterken”.

Met de samenwerking krijgt SysLogixx toegang tot diensten en oplossingen rond digitaal aanbesteden (e-procurement), servicedesk met 24/7 paraatheid, managed services en cloud-oplossingen.

In ruil daarvoor kan CEMA zijn bestaande infrastructuur beter benutten en zijn marktpositie versterken. Het bedrijf bedient klanten uit alle sectoren op tien Duitse locaties en biedt cloud- en managed services (bijv. IaaS, PaaS, SaaS, back-up), evenals 24/7 ondersteuning volgens ITIL vanuit zijn IT-servicecentrum in Mannheim. Door het partnerschap stijgt het aantal werknemers tot 260.