DexxIT: Op koers voor groei

Met nieuwe fabrikantencontracten, een uitbreiding van de magazijncapaciteiten en positieve ontwikkelingen in de solutions business ziet distributeur DexxIT de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf had hiervoor al in een vroeg stadium de koers uitgezet.

De start van het jaar bij de in Würzburg gevestigde distributeur DexxIT is indrukwekkend: Een contract met Kioxia Enterprise, een leverancier van flashgeheugen en SSD’s voor smartphones, pc’s, auto-elektronica en datacenters. Er is ook een overeenkomst met Aukey, een bedrijf dat onder meer goedkope webcams met hoge resolutie, Bluetooth-hoofdtelefoons en kleine 20W-opladers produceert. En er is ook een overeenkomst met het Spaanse bedrijf Wallbox, wiens laadoplossingen voor elektrische voertuigen DexxIT in de toekomst zal verdelen. De onderneming, onder leiding van Judith Öchsner en Stefanie Gundlach, vervolgt daarmee de weg van een consequente verdere ontwikkeling van haar portefeuille. De geschiedenis van het bedrijf begon met digitale beeldvormingsproducten – van reflexcamera’s met één lens tot geheugenkaarten. Maar deze markt is de laatste jaren duidelijk achteruitgegaan. Wat is gebleven, is de nabijheid van geheugenfabrikanten, een bereik dat DexxIT al jaren consequent uitbreidt. AMD en Intel CPU’s en smartphone-accessoires voor vloggers zijn nu toegevoegd. Ook het assortiment gezondheidszorg is uitgebreid. Het spectrum reikt hier van fitness- en slaaptrackers tot ontsmettingsapparaten en pijntherapie-artikelen.

Nieuwe magazijnruimte

Maar om de snelle doorvoersnelheid in het magazijn met alle producten te kunnen handhaven, investeert het bedrijf in een nieuw magazijn. Tegen het einde van het jaar zal het 2.250 m² grote gebouw 2.000 palletplaatsen omvatten in het blokmagazijn en zal de goederenontvangstruimte met 60 procent worden uitgebreid.

Ondanks vooruitplannen voelde DexxIT ook vorig jaar de knelpunten bij de levering. Niettemin kan de onderneming terugkijken op een succesvol 2020. De omzet in elektronica, opslag, benodigdheden en consumentenelektronica steeg met 25 tot 45 procent, afhankelijk van het productassortiment. En ook dit jaar, daar is Öchsner zeker van, zal de vraag naar deze producten groot blijven.

Oplossingen voor SAP-migratie

In het pakket brengt DexxIT de voor SAP gecertificeerde serverhardware van Inspur in, neemt DextraData als managed services provider het datakwaliteitsbeheer voor haar rekening en is SAP-Spezialist verantwoordelijk voor de migratie.

Ochsner en Gundlach zien hun sterke punten als logistieke dienstverlener als een sterke pijler voor de toekomst, en zijn goed toegerust voor de toekomst met de uitbreiding van opslagcapaciteit en portfolio.