Wat te doen als Windows systeemherstel mislukt

Als tijdens een plotselinge bevriezing de herstelmodus mislukt op uw Windows 10 computer zullen we de pc moeten activeren in Veilige modus

Systeemherstel is een van de belangrijkste hulpmiddelen voor elke computer. In geval van bugs en plotselinge problemen kunt u met deze functie bestanden en programma's herstellen die tijdens een actieve sessie waren vergrendeld. Als uw documenten beschadigd zijn, kan systeemherstel u ook helpen een verlies van informatie te voorkomen.

Systeemherstel is een functie die op vrijwel elke Windows-computer aanwezig is. Het is een zeer gemakkelijk te gebruiken instrument. Bovendien hebt u niet veel computerkennis nodig om deze bewerking uit te voeren. Het belangrijkste is om de stappen in volgorde te volgen. Om in Windows 10 een herstel uit te voeren, moeten we eerst naar de zoekbalk naast het menu Start gaan (links onderaan) en hier simpelweg het woord "Herstel" intypen. Op dit punt zal de functie in het menu verschijnen en zullen we erop moeten klikken.

Herstel uitvoeren op Windows 10

Als we eenmaal het gedeelte van het configuratiescherm openen dat betrekking heeft op het herstel, zullen we een lijst zien met de laatste saves die door het systeem zijn gemaakt. Op dit punt hoeven we alleen maar de laatste opslag te kiezen voordat we een programma of een document blokkeren om onze werksessie vanaf dat moment te herstellen. Als de lijst niet erg vol is met back-ups, kan het nodig zijn om op "Toon andere herstelpunten" te klikken om eerdere back-ups weer te geven. Zodra het herstelpunt is gekozen, klikt u op Volgende en volgt u de Windows 10-wizard om de bewerking te voltooien. We mogen niet vergeten dat het besturingssysteem op Windows 10 standaard niet automatisch herstelpunten aanmaakt, dus we zullen er van tijd tot tijd een moeten aanmaken. Dit is een zeer eenvoudige operatie. Om dit te doen gaan we altijd naar de zoekbalk en typen "Maak een herstelpunt". Open de functie op het configuratiescherm en volg de wizard om uw eerste herstelpunt te maken. Het is belangrijk om nieuwe herstelpunten te maken telkens wanneer u een belangrijk document opslaat, een update uitvoert of een nieuw programma downloadt.

Herstellen vanuit veilige modus

Soms werkt het herstellen vanuit het Windows 10-menu niet optimaal. In dergelijke gevallen kunnen we een herstel uitvoeren in Veilige modus. Er zijn twee manieren om de veilige modus te activeren. Vanuit de instellingen hoeft u alleen maar op de WINDOWS toets (die met het window logo) + de I toets op het toetsenbord te drukken. Dit zal de Instellingen openen. Selecteer nu het onderdeel Bijwerken en beveiliging en klik dan op Herstellen. We gaan dan naar de sectie genaamd Geavanceerd opstarten, en van hieruit selecteren we Nu opnieuw opstarten. Na het herstarten van de PC op het scherm Kies een optie, kiezen we Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Opstartinstellingen > Opnieuw opstarten. Na het herstarten van de PC, zullen we een lijst met opties zien. We selecteren F4 om de PC op te starten in veilige modus.

Om toegang te krijgen tot het scherm van de veilige modus moeten we ook enkele acties uitvoeren op het inlogscherm. Allereerst starten we de PC opnieuw op. Op het moment dat het inlogscherm verschijnt, houden we de SHIFT toets ingedrukt terwijl we de aan/uit-knop selecteren en klikken dan op Herstarten. Na het herstarten van de PC, zullen we een lijst met opties zien. Selecteer 4 of F4 om de PC op te starten in Veilige modus. Eenmaal in Veilige modus selecteert u het onderdeel Herstellen in het Startmenu. Dit zal de geavanceerde herstel tools openen. En van daaruit kunnen we de laatste opslag selecteren die nuttig is voor het herstellen van belangrijke bestanden en documenten.

.