WhatsApp, hoe offline verschijnen en ontvangen berichten lezen

Met trucjes of een ad-hoc app kun je berichten op WhatsApp lezen zonder de blauwe vinkjes te tonen. Zo doe je dat

De blauwe vinkjes op WhatsApp hebben het leven van miljoenen mensen tot een hel gemaakt: sinds hun introductie is het onmogelijk geworden om te verbergen dat je een bericht hebt gelezen en niet wilt antwoorden. Zelfs als je dat niet wilt, ben je gedwongen te antwoorden met een emoticon of een slagzin.

Er is helaas geen offline modus op WhatsApp waarmee je jezelf onvindbaar kunt maken voor andere gebruikers. U kunt proberen uw nummer voor uw vrienden te verbergen, maar dit is een lang en ingewikkeld proces. Een alternatief is om de functie “Leesbevestiging” uit te schakelen (er verschijnen geen blauwe vinkjes als je een bericht hebt gelezen), maar dan kun je niet te weten komen of je vrienden het bericht dat je hen hebt gestuurd, hebben gelezen. Wat moeten we doen om offline te verschijnen op WhatsApp? Moeten we het idee van het verdedigen van onze privacy laten varen? Natuurlijk niet. Met een paar eenvoudige trucs kun je inkomende berichten lezen zonder de blauwe vinkjes of de status die aangeeft dat je online bent.

De vliegtuigmodus inschakelen

De eenvoudigste manier om een bericht op WhatsApp offline te lezen is door de vliegtuigmodus in te schakelen. Hoe moet ik dit doen? Wanneer u een melding ontvangt van een bericht op de instant messaging app, schakelt u onmiddellijk de vliegtuigmodus in via de snelle instellingen of het controlecentrum. Zodra je deze stap hebt voltooid, log je in op WhatsApp en lees je het bericht dat je hebt ontvangen. Op deze manier zullen noch de dubbele blauwe vinkjes verschijnen, noch zullen onze vrienden ons online zien. Als je het bericht wilt beantwoorden, moet je de vliegtuigmodus uitschakelen en je dataverbinding of Wi-Fi inschakelen.

Gebruik de applicatie Unseen

De meest effectieve manier om berichten op WhatsApp te lezen en offline te verschijnen is door de applicatie Unseen te gebruiken. Dit is een app die niet alleen voor WhatsApp kan worden gebruikt, maar ook voor andere toepassingen zoals Facebook Messenger en Viber die laten zien wanneer een bericht is gelezen. De werking van Unseen is heel eenvoudig. Eerst moet u het downloaden van de online winkel en het installeren op uw smartphone (op dit moment is het alleen beschikbaar voor Android). Zodra de installatie is voltooid, kunt u Unseen gaan gebruiken. Wanneer je een bericht ontvangt op WhatsApp, zal het ook aankomen op Unseen. Wanneer u het bericht via deze toepassing opent, zal de vriend die het heeft verzonden de blauwe vinkjes niet zien en niet weten dat wij online zijn. Hij krijgt alleen een leesbevestiging als wij besluiten te antwoorden.