Vierde versie van PAM for Exchange beschikbaar

De Professional Archive Manager for Exchange van Metalogix is voorzien van nieuwe functies. Versie 4 van de e-mail archiveringsoplossing wordt nu door H&S gedistribueerd.

In versie 4 van de Professional Archive Manager for Exchange, kortweg PAM for Exchange, is een krachtigere full-text search geïntegreerd, gebaseerd op Lucene. Dit moet het mogelijk maken sneller te zoeken naar e-mails en bijlagen. Zoekresultaten kunnen worden geëxporteerd naar andere mailboxen en PST-bestanden en zoekprofielen kunnen worden opgeslagen voor verdere zoekopdrachten.

Daarnaast is een verbinding met bedrijfszoekmachines mogelijk, bijvoorbeeld Microsoft Search Server of Intrafind. De archiveringsoplossing maakt gebruik van een gemeenschappelijk single-instance archief, wat betekent dat een zoekopdracht tegelijkertijd en uitgebreid kan worden doorzocht in de archieven van Exchange, File Server en Share Point.

De wijzigingen omvatten ook een monitoringsysteem dat alle archieftoegangen en -transacties van afzonderlijke ontvangers en ontvangergroepen logt. Beheerders of andere geautoriseerde personen beschikken zo over een bewijsmiddel waarmee kan worden nagegaan wanneer e-mails werden gearchiveerd en wanneer en hoe vaak ze werden geraadpleegd en door wie.

Indien nodig kan de beheerder voorkomen dat gedefinieerde e-mails uit het archief worden verwijderd, zelfs nadat de bewaartermijn is verstreken (legal hold). Met de verbeterde PST-importeur kunnen bestaande PST-bestanden rechtstreeks in het archief worden geïmporteerd. Volgens de fabrikant is dit proces grafisch en functioneel opgewaardeerd.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om met de Archive Web Client persoonlijke trefwoorden (tags) te definiëren om zo afzonderlijke e-mails te groeperen. De Archive Web Client is nu beschikbaar in twaalf talen, zoals Duits, Engels, Noors, Russisch en Japans.

Metalogix’s PAM for Exchange wordt in de DACH-regio exclusief door H&S gedistribueerd. Informatie en prijzen zijn op verzoek beschikbaar voor wederverkopers. Meer details zijn te vinden op de H&S homepage.