Adobe neemt 3D-softwarebedrijf Allegorithmic over

Adobe koopt Allegorithmic, het bedrijf achter de 3D-software Substance. Met de overname wil Adobe ontwikkelaars van videogames, VFX-kunstenaars in film en televisie, maar ook ontwerpers en marketeers voorzien van hulpmiddelen om zeer meeslepende games en films te maken.

Adobe neemt Allegorithmic over, een Frans bedrijf dat in 2003 is opgericht en de Substance-technologie maakt, die wordt beschouwd als marktleider in de sector. Substance kan worden gebruikt om 3D texturen en materialen te maken die worden gebruikt bij de ontwikkeling van vele spellen. Sommige bekroonde films zijn ook gemaakt met de 3D-ontwerptools.

Volgens Adobe behoren tot de klanten van de in Frankrijk gevestigde fabrikant bedrijven uit de game-, film- en televisie-, e-commerce-, retail-, automobiel-, architectuur-, design- en reclame-industrie.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Nieuwe mogelijkheden voor Creative Cloud-gebruikers

Met de overname van Allegorithmic zal de Creative Cloud worden uitgebreid met 3D- en immersieve workflows. Dit geeft ontwerpers een geheel nieuwe set gereedschappen om 3D-projecten te maken. “Of het nu gaat om media, entertainment, retail of marketing en design, onze klanten doen steeds vaker een beroep op 3D-technologieën om levensechte scenario’s te creëren,” aldus Scott Belsky, chief product officer en executive vice president bij Adobe Creative Cloud. De integratie van Substance-producten is een logische uitbreiding van bestaande Creative Cloud-applicaties, zoals Photoshop, Dimension, After Effects en Project Aero, die worden gebruikt om meeslepende inhoud te creëren.

“Allegorithmic en Adobe delen een passie voor het leveren van inspirerende technologie aan creatieve ontwikkelaars in de games- en entertainmentindustrie”, aldus Sebastien Deguy, CEO en oprichter van Allegorithmic. Hij zal dienen als Adobe’s Vice President van 3D en Immersive Design, rapporterend aan Scott Belsky. Als onderdeel van Adobe willen ze nu de voordelen van Allegorithmic’s tools combineren met Adobe’s Creative Cloud platform. “Daarmee veranderen we voorgoed de manier waarop bedrijven krachtige interactieve content en ervaringen creëren.”

De applicaties van Allegorithmic zijn nu al beschikbaar voor consumenten en zakelijke klanten als onderdeel van hun Creative Cloud-abonnement. Zij verklaarde ook dat zij zich in de toekomst zou toeleggen op de uitbreiding van de beschikbaarheid van de instrumenten in het abonnement. Adobe zegt dat later dit jaar nieuwe aanbiedingen zullen volgen waarmee klanten kunnen profiteren van de volledige kracht van Allegorithmic-technologie in combinatie met Creative Cloud.