Printerfabrikant Ricoh koopt systeemhuis ADA

De medewerkers van ADA kunnen opgelucht ademhalen, want Ricoh heeft het insolvente systeemhuis overgenomen en vertrouwt op hun knowhow. De printerfabrikant wil zijn IT-serviceactiviteiten uitbreiden, vooral bij middelgrote en grote klanten.

Het failliete ADA heeft in Ricoh een koper gevonden. De printerfabrikant zal de operationele activiteiten vanaf 1 juli voortzetten en ongeveer

620 werknemers overnemen. De locaties in Hamburg, Münster, Hünxe, Mönchengladbach, Willich, Heilbronn en München blijven behouden.

De operationele activiteiten van ADA worden vanaf begin juli 2012 voortgezet onder de merknaam Ricoh in een zelfstandige bedrijfseenheid met de naam “Ricoh IT Services & Solutions (powered by ADA)”. De voormalige ADA-directeuren Dr. Friedel Mager en Andreas Lenzing zullen leiding geven aan de nieuwe business unit.

Ralf Außel, die als Director IT Business Services van Ricoh Duitsland de afgelopen jaren grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de IT-dienstverlening, zal in nauwe samenwerking met de twee managers verantwoordelijk zijn voor de uitbreiding van het portfolio en het klantenbestand.

De overname van ADA maakt deel uit van Ricoh’s transformatie tot een servicegerichte onderneming die haar klanten wereldwijd tools en knowhow wil bieden om bedrijfskritische document- en IT-processen te optimaliseren.

In Duitsland biedt Ricoh al bijna twee jaar IT-diensten aan en richtte zich tot nu toe op middelgrote en kleinere bedrijven. Met de ervaring en kennis van het systeemhuis uit Willich moeten de IT-diensten onder andere in het segment grote klanten en het MKB worden uitgebreid.

“ADA is een van de toonaangevende systeemhuizen in Duitsland en heeft meer dan 20 jaar ervaring als aanbieder van IT-diensten. De werknemers zullen het team van Ricoh Duitsland versterken. Hun kennis en ADA’s netwerk zullen een waardevolle ondersteuning zijn,” verklaart Uwe Jungk, de Chief Executive Officer van Ricoh Duitsland. “Samen zullen we de bestaande IT-diensten verder uitbreiden en nieuwe diensten ontwikkelen om de bedrijfsprocessen van onze klanten te optimaliseren. Ricoh Duitsland zal zich in de toekomst nog sterker positioneren als leverancier van Complete Office Solutions.”

Gelijkaardig klantenbestand

Zowel ADA als Ricoh hebben in het verleden een aantal van dezelfde klanten bediend. Nu kunnen zij samen waarde toevoegen voor hun klanten door hen IT-diensten en beheerde documentdiensten aan te bieden vanuit één enkele bron. □