Datamanagement zwaargewicht betreedt de EMEA-markt

In Azië is het Chinese bedrijf Aishu een grote speler in oplossingen voor datamanagement en Big Data-infrastructuren. Nu breidt de technologiepartner van Huawai zijn Europese activiteiten uit en doet een beroep op Acondistec als distributeur.

In Azië is Aishu, opgericht in 2006 in Shanghai, een van de grootste aanbieders van Big Data-infrastructuren en oplossingen voor gegevensbeheer. Het bedrijf biedt daar vier productlijnen aan: De back-up- en hersteloplossing AnyBackup voor de hybride cloud, de oplossing voor bestandsdeling en samenwerking AnyShare, AnyRobot voor AI-ondersteunde analyse van omvangrijke logbestanden en het kennisnetwerkplatform AnyData. Het bedrijf noemt Huawai, Microsoft en SAP als belangrijke technologiepartners. Een strategische samenwerking met Alibaba Cloud is gloednieuw.

Voor de EMEA-markt is het bedrijf bezig met het opzetten van een vestiging in Hamburg, die als Europees hoofdkantoor en als eerste O&O-locatie buiten China zal dienen. Daartoe is een ervaren managementteam aangeworven: EMEA Director Sales & Operations wordt Wolfgang Korda en Claas Hansen neemt de functie van EMEA Director Sales & Business Development over. Korda werkte onder meer voor Commvault en heeft vele jaren ervaring in de alliantie- en channelbusiness, aldus Aishu. Hansen was in het verleden onder meer hoofd marketing bij Aishu’s technologiepartner Huawei en bij VAD Acondistec, dat nu de eerste distributeur voor het bedrijf wordt.

“Met Acondistec hebben we een distributiepartner in huis gehaald die gespecialiseerd is in Chinese bedrijven, de business begrijpt en al jaren met veel succes oplossingen van onze wereldwijde technologiepartner Huawei op de markt brengt”, vertelt Xavier Chen, Vice President RND bij Aishu, die als Managing Director het EMEA-hoofdkantoor in Duitsland vestigt. “We zijn blij dat we in Aishu een technologisch toonaangevende aanbieder als partner hebben binnengehaald, met wie we onze positie in de markt voor databeveiligingsoplossingen kunnen uitbreiden en onze activiteiten in de richting van software-infrastructuren voor Big Data kunnen uitbreiden,” voegt Acondistec-directeur Ümit Subas toe. Hij ziet vooral potentieel in oplossingen die infrastructuur van Acondistec-partner Huawai en AISHU-software combineren. “Een echte win-win situatie voor onze partners.” Voor de Duitse markt richten de fabrikant en zijn distributeur zich in eerste instantie op AnyBackup en AnyShare.

Xavier Chen, algemeen directeur van Aishu Duitsland, en Acondistec-directeur Ümit Subas bij de ondertekening van de distributieovereenkomst.

Xavier Chen, algemeen directeur van Aishu Duitsland, en Acondistec-directeur Ümit Subas bij de ondertekening van de distributieovereenkomst.

Cloud en on-premises

De verschillende oplossingen zijn primair ontworpen om in de cloud te functioneren. Er zijn echter ook versies voor hybride omgevingen of on-premises gebruik in het eigen datacenter. “Gegevenssoevereiniteit ligt altijd bij de klant,” benadrukt Korda. Aishu bedient niet alleen klanten uit het ondernemingssegment, maar biedt ook goedkopere express-versies voor kleine en middelgrote ondernemingen.