Grundig promoveert Peterseim tot CEO

Hans-Peter Haase moest de noodlijdende CE-fabrikant Grundig weer op de rails krijgen voor groei. De 66-jarige beschouwt deze taak thans als volbracht en trekt zich daarom terug uit de operationele leiding van het bedrijf. Dr. Michael Peterseim zal nu op dezelfde weg verder gaan als de nieuwe CEO.

Op eigen verzoek zal Hans-Peter Haase op 1 oktober de Grundig-directie verlaten. Hij zal het roer overdragen aan Dr. Michael Peterseim.

Haase rechtvaardigt zijn pensionering met het succesvolle werk dat hij in het afgelopen jaar heeft verricht: “Grundig is weer op de weg naar succes. Alle belangrijke kengetallen wijzen in de goede richting en de Internationale Beurs voor Consumentenelektronica toonde aan dat wij ons opnieuw stevig in de kring van A-merken hebben genesteld.”

De scheidende CEO kan de redenen voor het succes duidelijk benoemen: “Dankzij de grotendeels voltooide implementatie van het Grundig Plus programma, dankzij onze eigen productie en een overtuigende productportfolio, is Grundig weer in rustig vaarwater.”

Retraite na gedane arbeid

Haase was begin augustus 2006 aan het roer gekomen bij de noodlijdende CE fabrikant. De aandeelhouders hadden hem daar destijds om gevraagd. Nu blijft de 66-jarige het bedrijf trouw als lid van de raad van commissarissen.

Tussen is de 37-jarige Peterseim gepromoveerd tot CEO. Hij is Chief Financial Officer sinds begin februari en heeft zich bijzonder overtuigend getoond in zijn beheer van het Grundig Plus-programma, dat volgens het bedrijf nog steeds gericht is op de optimalisering van de processen en de vermindering van de kosten. Een van de belangrijkste doelstellingen van het programma is het terugwinnen van het vertrouwen van de dealers, wat Grundig in de eerste plaats wil bereiken door de kwaliteit te verhogen.

Peterseim was voorheen CFO van de toeristische onderneming Thomas Cook, de dochteronderneming van Karstadt-Quelle. De bedrijfseconoom met een doctoraat in de fysica begon zijn carrière bij het managementadviesbureau Roland Berger.

Verkoop ook onder nieuw management

In mei van dit jaar haalde Grundig ook Tolga Akar aan boord als nieuw hoofd van marketing en verkoop. De 38-jarige is belast met het aansturen van de CE-activiteiten in Europa, Azië en Latijns-Amerika

.