Ingram Micro promoveert Renke Krüger en Jörg Edel

Ingram Micro heeft het nieuwe hoofd van de Digital Imaging Group, Renke Krüger, uit de eigen gelederen aangetrokken. Hij wordt als hoofd van de Mobile Business Unit opgevolgd door Jörg Edel.

Met ingang van 1 maart komt Renke Krüger aan het hoofd te staan van de Digital Imaging Group bij Ingram Micro. Renke Krüger beschrijft wat hem aanspreekt in de nieuwe taak: “Voor mij ligt de uitdaging vooral in het toevoegen van spannende componenten door inkoop en de duidelijk sterkere internationale oriëntatie van de DIG.”

De DIG stond oorspronkelijk onder leiding van Patrick Köler. Hij verliet Ingram Micro in augustus 2011 en maakt nu deel uit van de raad van bestuur van de in Keulen gevestigde distributeur B.com. Zijn taken zijn tijdelijk overgenomen door Claudia Huber-Völkl, Senior Manager bij DIG Product Management.

“Met zijn jarenlange ervaring in het bedrijf en de branche is Renke Krüger precies de juiste persoon om de huidige trendthema’s op het gebied van digital imaging met content in te vullen en verder te brengen”, aldus Robert Beck, Vice President Product Management, die de beslissing om de functie vanuit het bedrijf in te vullen toelicht.

Renke Krüger, die een graad in bedrijfskunde heeft, begon zijn distributiecarrière in 2002 bij Ingram Micro Games GmbH en nam daar in 2004 de functie van Managing Director over. Sinds de integratie in de hoofdzetel in 2007 bouwt hij de divisie spelletjes binnen de Consumer Electronics Group (CEG) in Dornach verder uit. Na een periode als Business Group Manager voor Displays, Consumer Electronics, Projectors en Games, gaf hij de laatste drie jaar leiding aan de Mobility Business Unit als Senior Manager.

Edel’s opvolger komt ook uit het bedrijf zelf

Hij wordt in dit verantwoordelijkheidsgebied opgevolgd door Jörg Edel. De 39-jarige is ook al vele jaren werkzaam bij Ingram Micro. Hij nam het Apple team over in 1999. Voor de nieuwe functie brengt Edel een aanvullend aspect met zijn sterkere verkoopgerichtheid. “Onze focus ligt op het overtuigen van meer hardwarefabrikanten en het pushen van trendonderwerpen zoals beveiliging en kostenbeheersing. Een andere focus zal liggen op de marketing van mobiele telefooncontracten in de zakelijke omgeving,” beschrijft Edel zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgebied.

Edel zal terzelfder tijd verantwoordelijk blijven voor de Apple Business Unit onder leiding van een nieuwe Business Group Manager. ?