Hoe maak je 3D-foto’s met je smartphone

Voor het maken van 3D-foto’s heb je geen speciale technologische hulpmiddelen of krachtige mobiele telefoons nodig: het enige wat je nodig hebt is het gebruik van de juiste apps

We hebben het vaak over 3D, een term die vooral wordt geassocieerd met de nieuwste generatie printers, televisies (die nog niet echt veel succes hebben gehad) en fotografie. Wilt u weten hoe u 3D-foto’s kunt maken met uw smartphone?

Op de eerste plaats is het belangrijk uit te leggen wat wordt bedoeld met 3D-fotografie. In werkelijkheid zien ze eruit als normale tweedimensionale plaatjes. Het belangrijkste kenmerk, dat hen onderscheidt van een “traditionele” opname, is dat zij elementen bevatten die dienen om het menselijk oog te misleiden. Het is niet mogelijk om een derde dimensie aan een foto toe te voegen. Het enige wat je kunt doen is een driedimensionale illusie creëren. Dit wordt stereoscopie genoemd. Zozeer zelfs dat, om een 3D-beeld te kunnen zien, de ogen een speciaal vizier nodig hebben. En het was juist de noodzaak om een bril te gebruiken die de rem zette op zowel televisies als 3D-bioscopen.

Hoe maak je 3D-foto’s

Dat gezegd hebbende, laten we teruggaan naar de oorspronkelijke vraag. Hoewel het misschien moeilijk lijkt, is het maken van 3D-foto’s met je smartphone heel eenvoudig. Ten eerste, je hebt geen speciaal apparaat nodig. Elke mobiele telefoon is goed. Ten tweede hoeft u niet eens een extern optisch apparaat te kopen om op uw mobiele telefoon aan te sluiten: de ingebouwde camera is voldoende. Het is duidelijk dat hoe hoger de resolutie van de fotosensor is, hoe beter de kwaliteit van de opname. Dus wat heb je nodig om 3D foto’s te maken? Download gewoon de juiste applicaties.

3D Camera

3D Camera is een van de meest populaire applicaties die beschikbaar zijn op Android voor het maken van 3D-foto’s. De app biedt vele opties en een hoog niveau van aanpassing. Met 3D Camera kunt u geanimeerde stereoscopische foto’s maken die u kunt delen op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram. Met de app kun je de foto ook bewerken nadat je hem hebt gemaakt.

Cardboard Camera

Zoals je uit de naam al kunt raden, is Cardboard Camera een app die alleen zin heeft om te downloaden als je de Google Cardboard hebt, het virtual reality-kartonnen vizier van Mountain View. Een van de vele functies van de app is de mogelijkheid om foto’s in 3D te maken. Vergeleken met 3D Camera voegt Cardboard Camera echter geen stereoscopisch effect toe, maar creëert het diepe beelden die in alle richtingen kunnen worden genavigeerd met behulp van de virtual reality viewer.

3DSteroid

3DSteroid lijkt erg op 3D Camera. Het belangrijkste kenmerk van de applicatie is dat het gebruikers in staat stelt om foto’s te nemen in 3D, via de stereoscopische methode. Gebruikers hebben een 3D viewer nodig om het door de applicatie gecreëerde effect te kunnen zien. Er zijn twee versies: een gratis en een betaalde. 3DSteroid Pro biedt extra beeldcorrectie en bewerkingsfuncties. Ook kunt u met 3DSteroid uw foto’s delen met andere toepassingen.

Fyuse

Fyuse is waarschijnlijk een van de beste toepassingen voor het maken van foto’s met behulp van 3D-technologie. Niet alleen vanuit een “technisch” oogpunt. Fyuse is ook opmerkelijk door de vele functies die het bevat. Met de applicatie kunnen gebruikers 360 graden navigeren tussen beelden, gewoon door het scherm te bewegen of de smartphone te kantelen.