Logistiek specialist Miebach Consulting wordt 40 jaar

Miebach Consulting adviseert al 40 jaar over logistiek. Vandaag de dag heeft de in Frankfurt gevestigde groep wereldwijd 19 kantoren.

De geboorte van Miebach Consulting vond plaats in februari 1973. Nu heeft het in Frankfurt gevestigde bedrijf wereldwijd 265 mensen in dienst met een jaaromzet van ongeveer 31,5 miljoen euro. De groep biedt grote en middelgrote ondernemingen internationale advies- en ingenieursdiensten inzake bevoorradingsketen op het gebied van logistiek en productie.

“De geschiedenis van Miebach Consulting begon als een bescheiden eenmanskantoor in Frankfurt. En nu, vier decennia en meer dan 10.000 projecten later, vieren we ons 40-jarig bestaan met bijna 300 medewerkers in 19 kantoren en 16 landen,” aldus Joachim Miebach, oprichter en voorzitter van de raad van commissarissen van Miebach Consulting, die op de jubileumviering de geschiedenis van het bedrijf in het kort samenvatte.

Negen jaar na de oprichting van het bedrijf werd het eerste kantoor geopend in Barcelona – dit markeerde het begin van de internationalisering van Miebach Consulting. In de jaren negentig breidden de consultants hun internationale aanwezigheid verder uit met kantoren in Argentinië, Chili, Brazilië, Mexico en de VS. Volgens het bedrijf is de Miebach-specifieke aanpak van “Supply Chain Engineering” de holistische kijk op de waardeketen, evenals de integratie van de deelgebieden strategie, technologie, IT, mensen en organisatie.

De oprichter van het bedrijf schreef het referentieboek “Supply Chain Engineering – Die Methoden integrierter Planung in der Logistik” (gepubliceerd in 2010) over de methodische aanpak, samen met Dominik Bührig, directeur en partner bij Miebach Consulting. □