Hoe een woord of zin in een PDF-bestand te zoeken

Iedereen gebruikt PDF-bestanden, vooral voor werk of studie, dus hier is hoe u snel een zin of woord kunt zoeken

Probabel is het, samen met JPEG en DOC, een van de populairste en meest gebruikte bestandsformaten. Zelfs als u uw PC voor de eerste keer aanzet, is de kans groot dat u al van PDF-bestanden hebt gehoord. Dit type document, dat praktisch universeel is en vanaf elk apparaat kan worden geraadpleegd, wordt veel gebruikt in zowel educatieve als professionele omgevingen, omdat het tekst- en beeldbestanden ‘onveranderlijk’ maakt.

Maar hoe zoek je naar een woord of zin in een PDF-bestand? Dat hangt af van het programma dat u gebruikt en het besturingssysteem dat u gebruikt. Natuurlijk is dit geen ingewikkelde operatie, maar de verscheidenheid aan beschikbare opties kan ook een beetje verwarrend zijn voor gebruikers die een woord of zin zoeken in een PDF-bestand. Hier volgt een duidelijke uitleg over hoe u dit kunt doen.

Vind een woordgroep in een PDF-document vanuit uw browser

Of u nu Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari, Mozilla Firefox of zelfs Internet Explorer gebruikt, het zoeken naar een woord in een PDF-document dat in uw browser is geopend, is echt een heel eenvoudige handeling. Als u een Windows 10-pc hebt, drukt u op het commando voor de snelle zoekopdracht, d.w.z. Control+F, terwijl op een Mac dezelfde actie wordt bereikt met Command+F. Dit opent een zoekvak in de rechterbovenhoek waarin we de zin of het woord kunnen schrijven waarnaar we de computer in het PDF-bestand willen laten zoeken. De interface van dit kleine zoekvak zal afhangen van de browser die we gebruiken, in Google Chrome, bijvoorbeeld, vinden we naast de balk waar we de tekst kunnen invoeren twee knoppen (omhoog en omlaag) om de volgende of vorige overeenkomst te vinden van de zin of het woord dat we zoeken en ook een X knop om het zoekvenster te sluiten. De interface is vergelijkbaar met Microsoft Edge, waar er naast de knoppen omhoog en omlaag ook een knop Opties is, die handig is om nieuwe woorden te matchen of onderscheid te maken tussen hoofdletters en kleine letters. De afbeeldingen op Safari zijn ook vergelijkbaar, behalve dat in plaats van de X om de balk te sluiten, het woord End verschijnt. In Mozilla Firefox is er een extra functie, genaamd Highlighter, waarmee we de zinnen die we zoeken kunnen markeren.

Hoe een zin in een PDF zoeken met Adobe Reader

Als we op onze pc met Windows 10 een PDF-bestand willen bewerken, toevoegen of bewerken, is de meest aanbevolen toepassing om deze bewerkingen zonder problemen uit te voeren Adobe Reader. Dit programma, dat zowel in gratis als in betaalde versies met extra functies bestaat, heeft verschillende hulpmiddelen voor het ondertekenen, het bewerken van een deel van een PDF, het toevoegen van commentaar en zelfs het zoeken naar bepaalde zinnen of woorden die van belang zijn. Om snel te zoeken met deze toepassing, drukt u gewoon op Control+F (Windows 10) of Command+F (MacOS) om het zoekvak te openen. Adobe biedt ook een index van alle zinnen of woorden die in het bestand zijn gevonden, zodat u ze naar wens of in volgorde van voorkomen in het document kunt beheren.

Hoe zoek ik naar een woord of zin in een PDF met het programma Voorvertoning op de Mac

Als u op een Mac dubbelklikt op een PDF-document, wordt dit automatisch geopend in het programma Voorvertoning. In dit programma is de zoekbalk in de rechterbovenhoek altijd aanwezig, en het enige wat we hoeven te doen is een woord of een deel van de tekst in te typen. Net als in Firefox vinden we in Voorvertoning, naast de klassieke functies voor hoofdletters en kleine letters of voorwaarts en achterwaarts, ook de snelle opdracht om de woorden die ons interesseren in het PDF-document in het groen te onderstrepen.