Ozark 4: wanneer komen de laatste afleveringen

Het vierde en laatste seizoen van Ozark is in de maak en zal worden opgesplitst in twee delen: hier is de officiële releasedatum en previews van het plot en de finale.

Na pandemie-gerelateerde moeilijkheden komt Ozark terug op Netflix. Het platform heeft de komst van het vierde en laatste seizoen van het familie-misdaaddrama aangekondigd, bijna twee jaar nadat het vorige hoofdstuk werd uitgebracht. Het laatste seizoen wordt opgesplitst in twee delen, die in 2022 worden uitgebracht.

Ozark is een van de meest bekroonde misdaadseries: het debuteerde in 2017 op het platform, waar de eerste drie seizoenen beschikbaar zijn. Het vertelt het verhaal van Mary, zijn vrouw Wendy (gespeeld door respectievelijk Jason Batemain en Laura Linney) en hun twee kinderen. Hij is financieel adviseur, maar hij heeft een tweede leven: hij wast geld wit voor de Mexicaanse kartels. Naarmate de tijd verstrijkt, betrekt hij ook zijn vrouw erbij. Als het misgaat, verhuist hij met zijn gezin naar een resort genaamd Ozark. Daarbij wil hij de Mexicaanse baas met wie hij samenwerkt ervan overtuigen dat geld daar gemakkelijker kan worden witgewassen. Hier beginnen de avonturen van de familie Byrde.

Ozark 4: What’s Next

Showrunner Chris Mundy onthulde dat het publiek in het laatste seizoen een aantal mysteries zal begrijpen die onopgelost zijn gebleven en, het allerbelangrijkste, het lot van Marty en Wendy zal ontdekken. Ozark-ster en uitvoerend producent Jason Batemain onthulde in een interview details over seizoen vier, waarin hij zei dat de problemen van de familie Byrde zullen toenemen.

Aflevering drie eindigde met Marty en Wendy onder het bloed, de nasleep van een gevecht en verschillende moorden, waarvan de laatste die van Helen was. De finale liet het publiek met ingehouden adem achter. Het lijkt erop dat de Navarro-familie de Byrde-familie weer de leiding over het bedrijf wil geven, maar wel tegen zeer dure voorwaarden.

Ozark 4: Nieuwe cast-intreders

In het vierde seizoen van Ozark zal het publiek kennismaken met veel nieuwe gezichten. Alfonso Herrera (Sense8) zal de rol op zich nemen van Javi Elizonndro, een van de hoofden van het Mexicaanse kartel, een lid van de Navarro familie en de neef van Omar (Felix Solis).

Er zal ook Bruno Bichir (Narcos, The Bridge) zijn, die de biechtvader van de Navarro familie speelt, die besloten heeft om samen te werken met het kartel omdat hij gelooft dat God aanwezig moet zijn in de moeilijkste gebieden van de samenleving. Veronica Falcón (Queen of the South) zal Camila spelen, een vrouw die samenzweert om de macht in de familie te grijpen; zij is de zus van Omar en de moeder van Javi.

Ook in de cast vinden we Adam Rothenberg, CC Castillo (Outer Banks), Ali Stroker, Katrina Lenk en Eric Ladin.

Wanneer komt Ozark 4 uit

De verschillende previews zullen pas zin krijgen met de komst van de nieuwe afleveringen. Netflix heeft onthuld dat de eerste zeven afleveringen van het vierde seizoen van Ozark op 21 januari 2022 op het platform zullen aankomen. De definitieve exemplaren zullen enkele maanden later worden uitgebracht, maar de officiële datum is nog niet bekend.