The Handmaid’s Tale 4: wanneer komt het uit en eerste previews

De tv-serie gebaseerd op de beroemde dystopische roman is nu aan zijn vierde seizoen toe. Hier is het laatste nieuws over het plot en de Italiaanse releasedatum

The Handmaid’s Tale, een van TIMVision’s meest interessante tv-series, staat op het punt terug te keren met zijn vierde seizoen. Brutaal, gruizig en in de realiteit gegrond, dat zijn de sleutelelementen die het publiek aan het scherm gekluisterd houden. Dankzij het succes, de kwaliteit en de aandacht voor detail heeft de tv-serie talloze prijzen gewonnen, waaronder 9 Emmy Awards en 2 Golden Globes.

Deze interessante titel is gebaseerd op de dystopische roman The Handmaid’s Tale, geschreven in 1985 door Margaret Atwood. Ondanks het feit dat er sinds de publicatie vele jaren zijn verstreken, zijn de thema’s sterk en actueel: er wordt gesproken over een niet zo verre toekomst waarin de meerderheid van de vrouwen, beroofd van rechten, door virussen en vervuiling het vermogen heeft verloren om kinderen voort te brengen. De weinige overgebleven vruchtbare vrouwen zijn de zogenaamde “dienstmaagden”. Elk van hen wordt toegewezen aan een rijke familie waar haar enige doel is zich te verenigen met de meester des huizes om de dynastie voort te zetten. De serie is perfect voor diegenen die fan zijn van romans als 1984 en dergelijke. Wat staat ons te wachten voor het vierde seizoen?

The Handmaid’s Tale 4: plot synopsis

Het derde seizoen van The Handmaid’s Tale eindigt met een wanhoopspoging van hoofdpersoon June Osborne (gespeeld door Elisabeth Moss) en in de serie omgedoopt tot Difred, wat “eigendom van Fred” betekent. Ze probeert tevergeefs 100 kinderen te redden van de martelingen van de dictatuur.

In het volgende seizoen zullen er veel onopgeloste kwesties zijn: we zullen zien wat het lot is van Fred Waterford (Joseph Fiennes) en zijn vrouw Serena Joy (Yvonne Strahovski) die terecht zullen staan voor oorlogsmisdaden. Intussen maakt de Republiek Gilead zich op voor een echte volksrevolutie en een staatsgreep, waarvan Difred een van de voornaamste activisten is. Waarschijnlijk zal zij in het volgende seizoen meer en meer betrokken raken bij de revolutionaire motieven en zal zij ernaar streven de vrijheid te veroveren en haar dochter te vinden. Kortom, er zijn nog steeds veel knopen en de nieuwe afleveringen zullen het publiek helpen om ze te ontrafelen en misschien andere details met betrekking tot het plot te ontdekken.

Wanneer komt The Handmaid’s Tale 4 uit

De nieuwe afleveringen zouden in de herfst van 2020 uitkomen, maar de Covid-19 verstoorde de plannen van de productie en ze moesten het filmen plotseling opschorten. We zullen het vierde seizoen zeker niet voor 2021 te zien krijgen, hoewel de exacte releasedatum nog niet bekend is. Natuurlijk is het lot van de tv-serie nauw verbonden met de uitbraak van de pandemie in de VS, waar wordt gefilmd en de meeste castleden wonen.

Elisabeth Moss zei in een interview dat het filmen vrijwel onmiddellijk werd stopgezet vanwege de pandemie, maar de schrijvers zijn al hard aan het werk: “We waren al veertien dagen aan het filmen toen het begon, dus we hadden niet veel om te filmen. Onze schrijvers zijn actief aan het werk, blijven uiteraard in hun eigen huis schrijven, dus ja, we zijn nog steeds actief.”

De uitgelekte geruchten gaan onder andere over het aantal afleveringen, dat in seizoen vier tien zal zijn, een keuze die de serie volgens uitvoerend producent Bruce Miller boeiender en meeslepender zal maken. Het gerucht gaat ook dat de volgende afleveringen niet de laatste zullen zijn: The Handmaid’s Tale zal zeker niet stoppen bij het vierde seizoen, dankzij het ongelooflijke succes dat over de hele wereld is behaald. Voorlopig is het mogelijk de eerste drie seizoenen te bekijken op TIM Vision, het on-demand TV-platform dat verbonden is aan de gelijknamige telefoonmaatschappij.