Streaming apps: welke zijn de meest gebruikte platforms

Streaming apps blijven onverminderd groeien, maar niet allemaal in hetzelfde tempo: één gaat Netflix inhalen, dat nu de leider is

Aanmeldingen bij streaming apps? Over een paar jaar zullen ze de pan uit rijzen, met duizelingwekkende aantallen. Dat is volgens onderzoeksbureau Digital TV Research, dat in zijn nieuwe rapport van oktober duidelijk maakt wat tussen nu en 2026 de resultaten zullen zijn om over na te denken. Wie komt er als beste uit de bus?

In het door het bedrijf gepubliceerde document wordt een compleet plan op mondiaal niveau voorgesteld, inclusief ramingen van de verspreiding van abonnementen op streamingdiensten. Mede dankzij de verspreiding van ultrasnelle internetverbindingen zijn de platforms steeds nadrukkelijker aanwezig en dringen zij zich in snel tempo op, flankeren en overtreffen in sommige gevallen zelfs de betaaltelevisie, die tot voor enige tijd nog ongestoord heerste in het televisielandschap. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om onderweg apps te gebruiken, vanaf kleine maar krachtige toestellen. Dit zijn allemaal uitstekende uitgangspunten die in het tijdsbestek 2021-2026 zullen leiden tot een recordaantal van 1,64 miljard abonnementen; 49% hiervan zal worden verdeeld tussen de VS en China, iets minder dan de 56% in 2021.

Streaming-apps, die het meest worden gebruikt

Volgens het Digital TV Research-rapport zullen in 2026 drie abonnementsdiensten met een periodieke vergoeding hoofdzakelijk bijna de helft van de actieve abonnementen op mondiaal niveau in handen hebben. Disney+ zal voorop lopen en met 284 miljoen abonnees, waarvan er alleen al in de periode 2021-2026 140 miljoen bij zullen komen, de plaats innemen die tot nu toe angstvallig werd bewaakt door Netflix.

Met 43% van het totale aantal abonnementen, of ongeveer 121 miljoen, die uitsluitend in Azië zijn geregistreerd onder het merk Hotstar, zal Disney’s platform in het middelpunt staan van een groei op hoog niveau. Zulke cijfers zijn moeilijk te verslaan, niet in het minst in het licht van de 53 miljoen klanten die