Wat zijn mobiele beveiligingsbedreigingen?

Mobiele beveiligingsbedreigingen omvatten zowel fysieke als softwarematige bedreigingen die de gegevens op smartphones, tablets en vergelijkbare mobiele apparaten in gevaar kunnen brengen. Mobiele beveiligingsbedreigingen omvatten alles, van mobiele vormen van malware en spyware tot de mogelijkheid van ongeautoriseerde toegang tot de gegevens van een apparaat, met name in het geval van onopzettelijk verlies of diefstal van het apparaat.

Mobiele malware en spywarebeveiligingsbedreigingen hebben toegang tot de privégegevens van een apparaat zonder medeweten of toestemming van een gebruiker en kunnen ook kwaadaardige acties uitvoeren zonder dat de gebruiker het weet, zoals het overdragen van de controle over het apparaat aan een hacker, het verzenden van ongevraagde berichten naar de contacten van het apparaat, dure telefoongesprekken voeren op smartphones, en meer.

Fysieke mobiele beveiligingsbedreigingen en andere soorten bedreigingen

Als het gaat om fysieke mobiele beveiligingsbedreigingen, zijn telefoons zonder wachtwoorden, schermvergrendelingen of andere vormen van authenticatie kwetsbaar voor ongeautoriseerde toegang, waardoor gevoelige informatie die op het mobiele apparaat is opgeslagen in gevaar kan komen. En als het apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kunnen hackers vele vormen van authenticatie omzeilen om toegang te krijgen tot de gevoelige informatie van het apparaat.

Bijkomende soorten mobiele beveiligingsbedreigingen zijn onder meer applicaties die misbruik maken van kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem of een mobiele applicatie om toegang te krijgen tot en / of controle te krijgen over het apparaat, phishing-aanvallen, webbrowser en netwerkgebaseerde exploits, Wi-Fi packet sniffing voor toegang krijgen tot gegevens van mobiele apparaten die onderweg zijn, en meer.