Iliad-tarieven: lanceringsaanbod met onbeperkte minuten en 30GB internet

Het eerste Iliad-tariefplan is onthuld. En zoals verwacht is het een zeer voordelig aanbod voor gebruikers: onbeperkte belminuten, sms’jes en 30GB

Revolutie moest en (waarschijnlijk) zal het zijn. Iliad, de Franse mobiele operator, heeft eindelijk zijn aanbod voor de Italiaanse markt onthuld en bevestigt daarmee zijn reputatie als low-cost operator (maar zonder aan kwaliteit in te boeten).

Op een persconferentie die vandaag werd gehouden, presenteerde de CEO van het bedrijf zijn ontwikkelingsplannen voor de Italiaanse markt. Zoals alom werd verwacht, is het aanbod van Iliad gebaseerd op drie pijlers: betaalbaarheid, transparantie en waarachtigheid (dit laatste is het sleutelwoord waarop de reclamecampagne voor de lancering van de Iliad-tarieven is gebaseerd). Deze filosofie is vertaald in het Iliad-aanbod, het enige tarief dat momenteel beschikbaar is: een all-in tariefplan dat tot stand is gekomen door te luisteren naar de behoeften en wensen van duizenden en duizenden Italiaanse gebruikers. En gezien de prijs van het Iliad-aanbod kunt u er zeker van zijn dat de Italiaanse mobiele markt een revolutie te wachten staat.

Iliad-aanbiedingen: wat houdt het Iliad-tarief in

Zoals gezegd heeft de Franse aanbieder van goedkope mobiele telefonie tot dusverre slechts één lanceringsaanbod, het Iliad-tarief.Het telefoonaanbod is voorbehouden voor de eerste miljoen gebruikers die het aanvragen en omvat onbeperkte belminuten en sms’jes (ook geldig voor het bellen naar 60 bestemmingen wereldwijd) en 30 gigabytes in 4G+. Dit alles voor een prijs van €5,99 voor altijd en zonder extra kosten. Zoals tijdens de persconferentie is gezegd, omvat de Iliad-tariefprijs diensten zoals voicemail en “Bel me terug” (om te controleren wie er belt terwijl je in een zone zonder bereik bent of met een ander gesprek bezig bent), de mogelijkheid om je smartphone als hotspot te gebruiken en tethered surfen vanaf je PC of ander mobiel toestel. Voor reizen in Europa blijven echter dezelfde drempels voor bellen en sms’en (onbeperkt) gelden, terwijl er ‘slechts’ 2 gigabyte beschikbaar is voor de periode die in het buitenland wordt doorgebracht.

In de komende weken zal Iliad waarschijnlijk andere tarieven en aanbiedingen presenteren, gericht op verschillende soorten gebruikers. Zoals tijdens de conferentie werd verklaard, zal het ook mogelijk zijn om smartphones op abonnementsbasis te kopen van Samsung, Apple en anderen.