Skype permanent verwijderen

In dit artikel geven we u alle instructies die u nodig hebt om een Skype-account permanent te verwijderen.

Het Skype-platform is altijd een van de meest gebruikte platforms geweest om te communiceren of vergaderingen bij te wonen op het werk, maar ook om contact te houden met vrienden en familie en videogesprekken te voeren vanuit het buitenland. Maar met de introductie van nieuwe platforms en apps die speciaal voor dit doel zijn ontworpen, zult u op een gegeven moment uw Skype-account, dat misschien al enige tijd ongebruikt en inactief is, moeten verwijderen. Maar hoe doe je dat?

Hoe verwijdert u uw Skype-account

Het is daarom goed om te weten hoe u uw Skype-account kunt verwijderen, zodat u zonder fouten actie kunt ondernemen. Om deze van uw PC te verwijderen, moet u eerst het programma openen en inloggen door de gegevens in te voeren van de account die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op uw naam met het icoontje en ga naar het instellingenmenu, waar u het tabblad Account en profiel kunt selecteren. Op dit punt komt u in de sectie Beheren, van waaruit u klikt op de optie Uw account sluiten. In dit stadium zal het systeem u vragen uw gegevens opnieuw in te voeren: e-mail, telefoonnummer en wachtwoord, voor verdere identiteitsverificatie. Er verschijnt een scherm Identiteitsbevestiging, waaruit u de methode kunt selecteren die u wilt gebruiken om deze bewerking uit te voeren, d.w.z. verzending van een verificatiecode per e-mail of bericht.

Als u de code hebt ontvangen, voert u deze in het veld in waar hij wordt gevraagd en drukt u op de verificatietoets. Op dit punt in het scherm “Markeren voor afsluiting” moet u de instructies zorgvuldig lezen en waar nodig met een muisklik aanvinken. Het verwijderen van uw Skype-account gebeurt door een reden voor sluiting te kiezen: van eenvoudig ‘ik wil geen Microsoft-account meer hebben’ tot ‘de account is aangevallen’, enzovoort.

Hoe verwijdert u uw Skype-profiel van uw smartphone of tablet

Als u besluit uw Skype-profiel van uw smartphone of tablet te verwijderen, moet u de Skype-app starten en uw telefoon- of e-mailadres en wachtwoord invoeren en vervolgens inloggen. Klik vervolgens op uw foto en selecteer de knop Account en profiel in het instellingenmenu. Er verschijnt een scherm waarin u Beheer kunt selecteren en kunt klikken op de optie Uw account sluiten. Het systeem zal u dan vragen om uw identiteit te verifiëren, net zoals bij het wissen van uw PC. U kunt dan de verificatiecode ontvangen per SMS, op het telefoonnummer dat aan uw account is gekoppeld, of u kunt vragen om de code per e-mail te ontvangen. Zodra u de zevencijferige code hebt ontvangen, voert u deze in het daarvoor bestemde veld in. Klik vervolgens op de knop Verifiëren.

Als dit is gebeurd, klikt u op Volgende om naar het scherm [Account toewijzen] te gaan. Ook hier zult u moeten lezen wat het systeem suggereert, namelijk de uitleg dat het verwijderen van uw Skype-account betekent dat u geen toegang meer zult hebben tot andere Microsoft-diensten. Zodra u alles hebt aangevinkt, klikt u op Bevestigen en selecteert u de reden waarom u de Skype-account wilt verwijderen. Zodra u deze stap hebt voltooid, klikt u op de knop Markeer account voor sluiting en drukt u op de knop Voltooien, waarmee de account wordt gesloten.

Wat als u van gedachten verandert over het verwijderen van uw Skype-account?

Als u, nadat u de procedure hebt gevolgd en voltooid, van gedachten verandert over het verwijderen van uw Skype-account, kunt u binnen 60 dagen van gedachten veranderen. U moet verbinding maken met de officiële Microsoft-website en u aanmelden door uw gegevens in te voeren, dezelfde als die van de account die werd verwijderd, en vervolgens op de knoppen Aanmelden en Account heropenen te drukken. Ten slotte hoeft u alleen nog maar het e-mailadres op te geven dat bij de betreffende rekening hoort en op de knop Code verzenden te drukken. Vervolgens ontvangt u een herstelcode, die u in de daarvoor bestemde ruimte moet invoeren om de herstelprocedure te voltooien.

Het verwijderen van uw Skype-account betekent het verwijderen van uw Microsoft-account en daarmee het verwijderen van de daaraan gekoppelde diensten en gegevens, te beginnen met Outlook. Dus, als u uw Microsoft-account niet wilt verwijderen maar Skype niet meer gebruikt, kunt u het gewoon uit de zoekresultaten verbergen. Ga hiervoor, nadat u bent ingelogd, naar de profielpagina Bewerken, en schakel in de profielinstellingen het selectievakje Vergelijkt in zoekresultaten en suggesties uit: zo bent u niet meer vindbaar op Skype.