Allgeier IT Solutions neemt delen van het Comparex-concern over

Alles blijft zoals het is, alleen de naam van de ex-TDMi-dochter Comparex Services GmbH verandert: Allgeier Data Center Services GmbH zal voortaan de bedrijfsnaam zijn. Allgeier IT Solutions heeft nu de servicecontracten en de bijbehorende activa gekocht.

Nu is de deal getekend en bezegeld. Delen van het failliete Comparex Services GmbH gaan naar Allgeier IT Solutions, een dochteronderneming van Allgeier Holding.

De overname heeft gevolgen voor de onderhoudsdiensten in datacenters (storage, SAN, DWDM, library, server), die eveneens naadloos in de transactie worden opgenomen, evenals voor de IMAC-diensten (Installation, Move, Add, Change) in het datacenter, die zorgen voor de ondersteuning van de systemen vanaf de installatie tot het onderhoud en de verwijdering.

Om de diensten ook te kunnen leveren, heeft Allgeier IT Solutions de bijbehorende reserveonderdelen aangeschaft, evenals de benodigde ondersteuningsinfrastructuur inclusief helpdesk en hotline.

Alle bestaande klantrelaties zullen worden voortgezet onder leiding van het vorige directielid Dr. Sascha Vohl. Ook Volker Erdmeier, directeur Customer Services Duitsland, en Stefan Weisbrodt, voorheen hoofd Business Operations, blijven deel uitmaken van het managementteam.

Continuïteit gegarandeerd

De diensten zullen ook in de toekomst worden verleend door medewerkers die over de vereiste certificeringen beschikken, benadrukt Allgeier. Voormalige medewerkers van Comparex Services GmbH blijven op veel gebieden contactpersoon binnen het nieuwe Allgeier Data Center Services GmbH.

De vestigingen in Mannheim, München, Wuppertal, Stuttgart en Hannover blijven ook behouden als servicepunten voor klanten en partners. Het bijkantoor in Neu-Isenburg zal echter niet langer worden voortgezet. Het bedrijf verhuist momenteel naar een nieuw kantoor in Neurenberg en zal in Berlijn vertegenwoordigd blijven, maar zal niet langer over een eigen kantoor beschikken, maar alleen over een magazijn, hoewel er nog wel servicepersoneel ter plaatse zal zijn.